Serena tapte, og tennisen har en ny stjerne

Denne saken handler om Australian OpenSerena Williams var visst plaget av mye forskjellig i årets Australian Open, hvis vi skal tro uttalelsene hennes etter kampen mot Sloane Stephens. Serena hadde aldri tapt for en yngre amerikansk spiller, og aldri tapt i Australian Open etter å ha vunnet det første settet. Natt til onsdag skjedde begge deler.

Sloane Stephens vant 3-6, 7-5, 6-4 i kvartfinalen. Skadet Serena eller ikke, dette er en av de store sensasjonene på dametouren på en stund. Stephens møter Victoria Azarenka i semifinalen. Stephens er bare 19 år gammel. I den alderen er mange spillere frie for nerver, og Stephens har alt å vinne mot Azarenka. Alt avhenger av den mentale reaksjonen etter seieren mot Serena. Hvor utladet blir hun i hodet?

Jeg så ikke kampen, men av statistikken ser det ut til å ha vært høy satsing fra begge spillerne. Både Serena og Stephens hadde mange flere upressede feil enn vinnere. Bare fire serveess fra Serena på tre sett er heller ikke mye.

Li Na mot Maria Sharapova er den andre semifinalen. At vi får en finale uten Serena Williams, hadde ingen trodd for noen dager siden. Noen som vil våge å spå en vinner av hele greia?

Høydepunkter fra Stephens-Williams på Australian Opens hjemmesider.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Fikk med meg siste del av matchen mellom Serena og Sloan. Fra omtrent der Serena smadret rekerten sin i frustrasjon. Det var tydelig å se at Serena ikke var helt hundre prosent, men all ære til den unge amerikanske jenta. Hun spilte solid og vant, etter som matchen utviklet seg, fortjent.
    Å spå en vinner i dameklassen tør jeg ikke. Føler at alt kan skje i morgendagens semifinaler.
    Nå har jeg nettopp sett matchen mellom Federer og Tsonga. Skulle gjort noe helt annet, men ble fanget inn av denne utrolig jevne matchen der begge spillerne var veldig variable i perioder.

Legg igjen en kommentar