Noen får stor nytte av Nadal sine skader

Denne saken handler om Australian OpenTenniåret er godt i gang, og åpnet med en stor, men ikke helt uventet nyhet: Rafael Nadal trekker seg fra Australian Open. Nadal har som kjent vært ute av spill siden Wimbledon på grunn av skader. Årsaken er et vondt kne. Derfor var det overraskende at han viser til et magevirus i sykemeldingen til Australian Open.

Jeg er ingen doktor, men jeg får ikke Nadals forklaring til å rime helt. Går det an å vite 14 dager på forhånd at en mageplage kommer til å vare og rekke? Selv en smårusten Nadal ville fint kommet seg gjennom de første rundene i Melbourne. Hvorfor måtte han melde forfall så tidlig?

CNN/Sports Illustrateds Jon Wertheim skriver dette om saken:

Yes, you are within your rights to wonder why Nadal would pull out of Australia two weeks in advance and why he wouldn’t want to at least try and play through the stomach bug. But I think it’s reasonable that Nadal would want to postpone his return. He will be rusty to begin with; he’ll have no significant match play coming in; and at this stage of his career, he’s not entering events he doesn’t believe he can win.

Jeg følger ikke Wertheim helt. Hvis Nadal har gode knær, hvorfor skal han ikke kunne vinne i Australia? De eneste spillerne som ville vært favoritter mot Nadal (og ikke store!) er Andy Murray og Novak Djokovic. Og selv ikke de ville likt å møte en Nadal med publikum i ryggen. Fansen elsker et comeback, og Murray/Djokovic er ikke SÅ mye bedre enn Nadal. (Han har gitt Djokovic maksimal motstand i Australia og New York før, og slo nettopp Djokovic da han vant US Open i 2010). Spanjolen har fortsatt et av de tøffeste match-hodene i idrettsverden, samme hvor lenge han har vært ute.

Hvis alt følger den faste oppskriften, skal Djokovic, Murray og Federer spille semifinale i Australian Open. Djokovic er nummer 1 og Federer 2 nå, og en av dem får Murray i semifinalen. Jeg tviler på om Federer klarer å slå begge på hardcourt på dette stadiet av karrieren.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Reagerte på det samme. Må være at han er satt såpass tilbake, og treningsgrunnlaget har blitt så dårlig, at han mener han ikke har mulighet til å hevde seg. Likevel merkelig å trekke seg omtrent to uker før turneringstart: Det er mye som kan endre seg på de dagene. Skuffende å ikke se Nadal i Melbourne når man lenge har sett fram til det. Håper han blir i form nok til å spille turneringene etter det. Toppen er ikke helt det samme uten Nadal, og spanjolen setter en støkk i både Djokovic, Federer og Murray.

Legg igjen en kommentar