Li Na har snudd alt opp ned

Denne saken handler om Australian OpenDameklassen i Australian Open ble mer overraskende enn jeg så for meg. Etter dagens semifinaler sa både Patrick Mouratoglou (Serena Williams´ trener) og Eurosport-ekspert Mats Wilander at Li Na var deres favoritt til tittelen. Jeg er enig.

Det er ikke mer enn to uker siden «alle» var enige om at Serena Williams var den altoverskyggende favoritten. Hun tapte i kvartfinalen mot Sloane Stephens. At Serena er  ute betyr en enorm mulighet for resten. Kanskje det bidro til de merkelige forestillingene fra Maria Sharapova og Victoria Azarenka i deres semifinaler i dag. Jeg så det siste settet av Sharapovas enkle tap mot Li Na.

Sharapova gjorde masse feil og klarte ikke å vinne de viktige poengene. Li Na servet smart, ofte ut av banen på Sharapovas forehand. Hun var også stabil fra grunnlinjen, og stødig som fjell da Sharapova hadde sine små mulligheter for å bryte tilbake.

Victoria Azarenka vant sin semifinale mot Sloane Stephens. Av rapporten på tennis.com høres det ut som en seier med bismak. Azarenka ba om legehjelp på 4-5 i det andre settet. Etter min mening er det brudd på all god spilleskikk, men Azarenka tillot seg det likevel. Et utslag av nerver og verdensener-hersketeknikk, etter min mening. Steve Tignor hos tennis.com:

Azarenka had not only panicked, she had choked, and the time-out helped calm her down as much as it helped her back feel better. While she won the match 6-1, 6-4, Vika’s image, which she has worked to improve, took a hit. Rarely has a semifinal victory at a Grand Slam been greeted with such tepid applause.

Semifinalen mellom Djokovic og Ferrer måtte jeg stå over pga jobbing. Da det var tid for lunsj, var kampen over. Djokovic vant dobbelt så mange poeng som Ferrer, og vant 7 av 7 breaksjanser. Han får en dag ekstra hvile i forhold til Federer/Murray, og er den store favoritten til tittelen nå.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar