Ikke tricky i det hele tatt for Novak

Denne saken handler om Australian OpenAustralian Open begynner på mandag, og nettet syder av spådommer. Som alle vet, har herretennisen vært forutsigbar de siste årene. De samme spillerne kommer langt i hver Grand Slam-turnering. Likevel prøver vi alltid å jobbe opp en viss hype i forkant, for i det minste å late som om helt uventa ting kan skje.

Turneringsarrangørene er selvsagt de største hype-makerne. De har jo et produkt å selge, og vil ikke drepe det ved å si at publikum kan dorme de første ti dagene av herreturneringen. Australianopen.com tar dette ansvaret på alvor når de ser alle slags hindringer for Novak Djokovic: «For Djokovic to add another record to his list, the top seed will first need to eliminate France’s world No.58 Paul-Henri Mathieu – but from there it gets trickier.»

Jaha, trickier sier du? Rafael Nadal er ikke med. Roger Federer er på motsatt side av trekningen. Det samme er Andy Murray, som altså kan møte Federer i semifinalen før eventuelt Novak i finalen. Skumlingene på Djokovics side av trekningen er ifølge Australian Open.com disse: Feliciano Lopez (5-0), Stanislas Wawrinka (11-2), Tomas Berdych (11-1) og David Ferrer (9-5).

Fine folk alle fire. Tallene i parentes for to setninger siden var Djokovics kampstatistikk mot hver av spillerne. Det vil være en enorm sensasjon om en frisk Djokovic taper mot noen av dem i en turnering han har vunnet tre ganger før. Ferrer har fem seire mot Djokovic, men serberen har vunnet i strake sett de to gangene han har møtt Ferrer i Melbourne.

Hvem kommer Djokovic til å møte i semifinalen? Jeg skal gjøre noe så kjedelig som å spå David Ferrer. Den lille spanske maskinen er i god form og har ingen store navn i sin kvadrant av trekningen. På motsatt side blir det Murray og Federer. Hvis en av dem snubler, tror jeg det blir Federer. En rusten Federer kan få problemer med Davydenko i andre runde, eller senere Tomic eller Raonic.

Finalen? Jeg tipper Murray slår Djokovic.

Og dere?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

8 kommentarer

 1. Enig med deg i at AustralianOpen.com fremstiller trekningen på en litt spesiell måte. I mine øyne er Novaks trekning ganske grei, men han har fått en småtøff åpningsmotstander i Mathieu. Aldri godt å vite hva man kan vente seg av veteranen Mathieu, men han viste god form innendørs i Paris i oktober/november. Og han har spilt mange tøffe og jevne kamper i Grand Slam tidligere. Blir interessant å se hva Harrison eventuelt kan stille opp med i andre runde (dersom han slår Giraldo), men jeg forventer ikke all verden. Harrison skuffet i fjor.

  Jeg tipper også Ferrer videre til semifinale. Men pass opp for Nishikori.

  Og så tipper jeg som deg at vi får en finale mellom Murray og Djokovic, men med Djokovic som vinner.

  1. Han har en veldig god timing, særlig på backhandsiden. Den kan han gjøre mye med, og han kan ta den tidlig. Han beveger seg bra og er raskere enn de fleste. Han har jo ikke like store svinger som de mest hardtslående, som Del Potro og Berdych, men det behøver man jo heller ikke å ha for å hevde seg. Nishikori har en ganske bra trekning, og om han ikke hadde vært litt småskadet i forkant, hadde jeg tippet han til semifinale. Husk at han nådde kvartfinale her i fjor, bl.a. frustrerte han Tsonga big time i fjerde runde.

 2. Artig å lese kommentarene. Enig i det meste. Nishikori har overrasket før, men jeg tror ikke han matcher Ferrer i den form spanjolen er i nå. Djokovic – Ferrer i semifinale kan bli en artig kamp. Tror nok Djokovic vil dra det lengste strået der.

  I den andre halvdelen har jeg også stor tro på at Federer og Murray møter hverandre og med Murray som vinner.
  Finale, som mange av dere andre har spådd; Djokovic – Murray med Djokovic som vinner.

  Egentlig skulle jeg ønske at f.eks Del Potro kunne vise seg fram og vinne hele greia. Men jeg tror ikke det vil gå slik. Tennisen hadde hatt godt av at det nå kom en ny vinner i Grand Slam igjen.

 3. Jeg tipper Djokovic. Selv om jeg er Federer-fan så tror jeg han vil slite mot Tomic og Raonic – frykter en tidlig exit grunnet den manglende kamptreningen. Men jeg har tatt feil før 🙂

Legg igjen en kommentar