Djokovic mest fornøyd med dagen

Tennis på tv:
Andy Murray – Roger Federer 6-4, 6-7, 6-3, 6-7, 6-2
Semifinale, Australian Open 2013

Denne saken handler om Australian OpenJeg ba om en klassiker, og fikk det. For noen år siden ville Roger Federer vunnet denne kampen. Men Andy Murray er eldre og bedre, og Federer bittelitt tregere enn før. Andy Murray spilte på et så skyhøyt nivå at det er merkverdig at Federer klarte å gjøre en femsetter av det.

Sjekk statistikken, den sier alt om kampen:

Murray Federer
Prosent 1. server 64 61
Ess/dobbeltfeil 21/0 5/2
Breaksjanser vunnet 6/16 2/6
Vinnere/upressede feil 62/47 43/60

Har Andy Murray hatt en bedre servekamp – 21 ess og NULL dobbeltfeil? Jeg kommer ikke på noen. Federer klarte ikke å bryte før tidlig i fjerde sett. Da var kampen på sitt mest underholdende. Murray brøt tilbake og gikk fra 1-4 til 6-5, med mulighet for å serve det hjem. På forhånd hadde jeg spådd Murray-seier i fire sett, og jeg følte meg temmelig eplekjekk da Murray gikk på banen for å serve det hjem.

Federer hadde et siste sprell i seg. Han brøt Murray med sitt mest undervurderte slag: Refleks-slicen, blokken om du vil. Murray servet mot Federers backhand, og han fikk pirket den tilbake over nettet. Murray slo den neste forehanden ut, og det var klart for femte sett. Da måtte jeg gå. (Jeg fulgte begynnelsen av kampen live.)

Trodde jeg på Federer-seier etter dette fjerde settet? Egentlig ikke. Murray var for stabil, for tøff i grunnslagene og for god i serven. Han brøt til 2-0 i femte sett, og mye av lufta gikk ut av kampen i det jeg gikk ut døra. Murray var på sitt absloutt beste gjennom hele kampen, og lot seg aldri trykke ned av Federers to tie-break, eller et publikum som heiet på sveitseren.

Kveldens mest fornøyde mann er nok Novak Djokovic. Han hadde en enkel semifinale mot David Ferrer, og en dags ekstra hvile. Dessuten er han i sitt livs form. Det er Murray også, men jeg holder Djokovic som favoritt i finalen. Den kommer til å bli lang, for spillerne er temmelig like i stilen, og ingen av dem klarer å gjøre den andre ukomfortabel (slik Nadal gjør med Federer hver gang, og slik Djokovic gjør med Nadal på hardcourt).

Jeg spådde Murray før turneringen, men slik Australian Open har utviklet seg, er Djokovic mannen å slå.

Andres reaksjoner på Federer-Murray: Tennis.com og Sports Illustrated.

Hvem kan Andy Murray takke for framgangen det siste året? Først og fremst seg selv, men også Ivan Lendl. Før noen andre gjør det, vil jeg påpeke hvor feil jeg tok av 80-tallskjempen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar