En dag i solen for Wawrinka

Tennis på tv:
Novak Djokovic – Stanislas Wawrinka 1-6, 7-5, 6-4, 6-7, 12-10
Åttendelsfinale, Australian Open

Denne saken handler om Australian OpenOpp med hånda alle som så denne thrilleren komme. Jeg hadde i alle fall ikke noe utropstegn i margen ved siden av. Vi snakker tross alt om Novak Djokovic, dobbelt tittelforsvarer i Australian Open. I kamp mot Stanislas Wawrinka, en stødig fyr som sjelden slår de beste i de store kampene. Før kampen i dag hadde Djokovic vunnet 11 av 13 kamper mot Wawrinka, og ikke tapt et sett mot ham på tre år. Det luktet ikke jevnt oppgjør på forhånd, for å si det forsiktig.

Derfor registrerte jeg at den startet mens jeg mekket frokost til tre sultne barn, men heftet meg ikke mer ved den. Småbarnslivets krav dominerte formiddagen.

Noen timere senere fikk jeg sms-en «Kult med Wawrinka!», og sjekket stillingen på mobil. Jeg så slutten av kampen, fra 8-8 i femte sett og utover. På det tidspunktet var det tydelig at Djokovic hadde mest krefter igjen, og det kan neppe overraske noen. Det var tross alt en Grand Slam-turnering, og i femte sett i Australian Open er det få som matcher Djokovic.

Slutten av kampen viste begge spillerne på sitt beste, med Wawrinkas harde offensive slag mot Djokovics fantastiske forsvar. Stanislas Wawrinka gikk gråtende av banen, men det var gøy å se hvordan han koste seg mot slutten av kampen, med smilet lurende bak kampmasken. Wawrinka er for evig dømt til et liv i skyggen av landsmannen med de 17 Grand Slam-titlene.

Søndagen tilhørte derimot Wawrinka, som har en røff sjarm på tennisbanen: Han er ikke den mest elegante, men leverer noen saftige grunnslag fra begge flanker. Backhanden hans må være en av de hardeste som slås med én hånd på ATP-touren, og han reddet en matchball med en nydelig backhand ned langs linjen sent i femte sett.

Hva nå for Djokovic? Han møter Tomas Berdych i neste runde. Berdych slo Kevin Anderson i tre strake sett, og er som Wawrinka en stor spiller som kan blåse de fleste av banen på en god dag. Jeg er usikker på hvordan dagens resultater påvirker psyken til Berdych og Djokovic. Vil Berdych føle et ekstra press for at dette er gangen hvor han omsider skal vinne, nå som han vet at Djokovic har en femsetter i beina? Historien taler for Djokovic, som har full kontroll på Berdych historisk sett. I Australian Open skal det mye til før jeg setter pengene på andre enn Djokovic, og jeg tror han tar Berdych også.

Høydepunkter fra Djokovic – Wawrinka:

Andre rapporter fra kampen: Tennis.com og Sports Illustrated.

Settball i fjerde sett, dette er fantastiske greier:

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

  1. Ellers var det en fantastisk match! Så andre og fjerde settet, og fra 6-6 i tredje. Hadde håpet at Wawrinka endelig kunne få has på en av topp-spillerne, men det gikk altså ikke. Jeg hadde liksom hele tiden på følelsen at Djokovic skulle dra det i land likevel, sånn som han oftest gjør.

  2. Så ikke hele matchen, men det jeg fikk med meg var spennende og helt utrolig. Matchet kampen mellom Simon og Monfils i går. Hadde håpet at Wawrinka skulle greie å hale det hele i land, men hadde nok en mistanke om at Djokovic ville være den sterkeste mot slutten. Blir spennende å se kampen mot Berdych. Før dagens match var jeg helt sikker på at veien til et nytt trofe ville være enkel for Djokovic. Nå er jeg ikke helt sikker mer.

Legg igjen en kommentar