Gasquet vant tross middels backhand

Tennis på tv:
Richard Gasquet – Nikolay Davydenko 3-6, 7-6 (4), 6-3
Finale, Qatar

ATP - herretennisKarl Rove var hjernen bak George W. Bush sine presidentvalg-seire. En av hans taktikker var å angripe områder hvor motstanderen følte seg sterkest. Ifølge CNN var dette noe både demokratene og republikanerne gjorde i fjorårets valgkamp, så Rove var åpenbart inne på noe.

Nikolay Davydenko gjorde noe av det samme i finalen mot Richard Gasquet. Franskmannen er viden kjent for sin vakre backhand, men det var denne flanken russeren angrep igjen og igjen. Midt i det andre settet fikk ikke Gasquet til noe som helst med backhanden sin. Davydenko styrte backhand-duellene, som han gjerne punkterte med en retningsforandring ned linjen.

På dette tidspunktet så Gasquet ganske ferdig ut. Han gadd ofte ikke løpe etter ballen, og Davydenko så ut til å cruise til seier. Likevel klarte Gasquet å bryte tilbake til 4-4 i det andre settet, og derfra var det Davydenko som var mest utslitt fysisk.

Andy Murray fikk også en god start på 2013, da han forsvarte tittelen i Brisbane. Han slo bulgarske Grigor Dimitrov i finalen, mannen som i noen år er blitt nevnt som tennisens framtid.

Bulgareren er ranket 39 i neste uke. Det hadde vært stilig om Dimitrov skaper litt liv i Australian Open, som er – jippi! – bare en uke unna. Her er høydepunkter fra Murray-Dimitrov:

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

  1. Jeg skulle ha gjort temmelig mye for å få en slik «middels» backhand! 😉

    Men joda, jeg skjønner hva du mener, for jeg så matchen på eurosport. Han fikk orden på spillet sitt i tredje sett da.

  2. Godt å se Davydenko tilbake på en tennisbane igjen! Håper han blir med i Australian Open! En av mine tidligere favorittspillere, mye grunnet det raske fotarbeidet og ikke minst den deilige backhanden hans. Hadde gledet meg om han kom opp det noe av det tidligere nivået han har vist.

    Den spilleren som kan sammenlignes med han nå (for noen sesonger siden, vel å merke), er vel David Ferrer. Han ligger nå stabilt på 5. plass på rankingen, spiller ekstremt mye matcher og kommer gjerne til kvart- eller semifinale i Grand Slam, uten å ta det helt store steget opp, Mulig Davydeno fikk en reaksjon eller tilbakeslag nettopp av den grunn etter hvert, og det ble litt hans bane. Får håpe ikke Ferrer blir lidende samme skjebne som Davy…

Legg igjen en kommentar