Den som hadde hatt en Wilson Pro Staff 6.0 85

Tennis er en dårlig sport for utstyrfriker, selv om mange utenfor sporten ikke skjønner det. Det er grenser for hvor mange tennisracketer vi vanlige trenger. Begynner du med golf eller sykling, åpner det seg en verden av ekstrautstyr. Tennis? Not so much.

Det er lenge siden jeg trodde at jeg kom til å bli en bedre tennisspiller med bedre utstyr. Min erfaring er at en ny racket får meg til å spille bedre i begynnelsen, før jeg faller tilbake på vanlig lavt nivå. Hvorfor skjer dette? Sannsynligvis fordi jeg konsentrerer meg mer i begynnelsen med ny racket, jeg vil så gjerne at den skal gjøre meg bedre. Jeg hadde nok blitt mye bedre av å trene mer, gjerne med en dårligere racket.

Likevel har jeg alltid drømt om å prøve en Wilson Pro Staff 6.0. Det er en av tidenes virkelig klassiske racketer. Det er noe med det styggpene utseendet som tiltaler meg, fra det lille hodet til de markante gule og røde stripene.

Det var denne Pete Sampras vant alle sine titler med. Tung, med et lite og nådeløst treffpunkt i strengene. Racketen er gått ut av produksjon, men Tennis Warehouse har begynt å selge den igjen.

Beskrivelsen på hjemmesiden forteller ekstremt tydelig at denne racketen er langt over mitt ferdighetsnivå:

Loaded with superb touch, feel and control, this racquet connects the player to the ball (connect? jeg er fornøyd bare jeg treffer den). Stronger players (har du sett hyssingarmene mine?) will find power to come from their ability to utilize the mass of the racquet (just think of Sampras’ crushing serve as an example (ja, min serve er helt latterlig i forhold til de aller fleste tennisspillere). This racquet still enjoys almost cult status among 5.0+ level players (et nivå jeg ikke er i nærheten av), although there’s no doubt it is not for everyone. However, for the purist player (haha!), who possesses solid strokes (ikke se på meg!) and is accustomed to a hefty, head light balance and a midsize head, the ProStaff 6.0 is as good as it gets.

Å legge en Pro Staff 6.0 i mine hender vil være på grensen til blasfemi mot tennisgudene. Likevel hadde det vært gøy å prøve den, bare for å føle seg som Sampras. Helt til racketen skal gjøre mer enn å se kul ut, og i stedet brukes til å slå ballen.

En annen tennisblogger testet den for ett år siden:

There is no room for last second adjustments with the wrist. This racquet will not forgive or forget. It will chew you up and spit you out if you try any funny business. You have to use all the correct thecnique: prepare early, hit the ball in front of your body and follow-through appropriately. If you can do all that, you’ll be laughing!

Her er testen fra Tennis Warehouse:

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

  1. Hehe, morsom post! Mye fordi jeg faktisk har en slik racket selv. Jeg spiller ikke med den til vanlig, men har den med meg som reserve-racket. Jeg tar den av og til frem på slutten av tennis-økten, mest på gøy. Skal innrømme at jeg kjøpte den mest fordi jeg synes den ser kul ut, på sin egen retro-aktige måte.

    Det største problemet med et lite racket-hode slik jeg opplever det er ikke at det blir flere feiltreff, men at ballen ikke får noe særlig med kraft med mindre man treffer helt rent. Det er tydelig mindre «trampoline-effekt» enn med større racket-hoder.

    Selv om racketen er forholdsvis tung, har den ikke høy nok «swing weight» mener jeg, noe som bidrar til å gjøre det vanskelig å få nok kraft på ballen. Leste at den nye utgaven er laget slik med vilje, for å være lettere å håndtere enn den originale utgaven. Det er nok viktig da å kompensere ved å ikke strenge den for hardt. Da jeg bestilte den selv (på tennis warehouse) så valgte jeg også å få den strenget med natural gut. På gøy selvsagt (er ingen Federer, kan jeg forsikre deg om, men hadde lyst til å få prøvd dette i alle fall én gang). Om jeg spiller så mye bedre er nok heller tvilsomt, men jeg har merket meg at strengene har holdt veldig mye bedre på spenningen enn de vanlige nylon-strengene, så den føles fortsatt ganske ny-strenget. (så kanskje er det ikke så veldig mye dyrere likevel, hvis man ikke må strenge om så ofte?).

Legg igjen en kommentar