David Ferrer – en mann for alle underlag

ATP - herretennisHeller ikke en tennisblogger er befridd fra førjulens krav til hjemlige forberedelser. Heldigvis er andre mer forskånet for denslags, for eksempel ATPs statistikkorakel Greg Sharko (som du også kan følge på Twitter). Sharko har gått gjennom 2012-tallene for å kryste litt siste visdom ut av dem. Sharkos gjennomgang understreker hvor bra David Ferrer var.

For noen dager siden slo jeg fast at Nadal var den beste spanjolen i 2012. Det står jeg ved, for en Grand Slam-tittel veier tyngre enn Ferrers meritter. Likevel; Ferrer var den eneste utenom Federer som vant titler på alle underlag i 2012.

Jeg har ikke statistikk til å underbygge påstanden, men jeg tror ikke dette har skjedd så ofte i tennishistorien. Jeg tipper Lendl, Borg og Connors klarte det. Sampras, Becker og Agassi? Jo, de er nok også på lista. Men hvor mange i segmentet under, som Ferrer, har klart det? Fortjent nok ble Ferrers 2012 kåret til den 10. beste prestasjonen på ATP-touren i 2012.

 

Djokovic vant alle sine seks titler på hardcourt i 2012, Nadal alle sine fire på grus. Jeg tror det er mer tilfeldig, for Nadal og Djokovic er gode overalt.

Hva driver David Ferrer med nå? Siste livstegn på Twitter er et restaurantbilde fra Javea. Jeg tipper det var Davids eneste pustepause den dagen, resten av dagen var han sikkert stappfull av melkesyre etter drepende øvelser. Tviler på om han vinner en Grand Slam-turnering i 2013, men jeg er sikker på at han holder seg i topp 10.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar