Fantazie! Tsjekkia vinner Davis Cup 2012

Denne saken handler om Davis CupTomas Berdych var usedvanlig tøff i trynet før finalen i Davis Cup mellom Tsjekkia og Spania. Tsjekkias bestemann pekte ut Nicolas Almagro som Spanias svake ledd. Han var ikke bare stor i kjeften, han var ekstremt klarsynt.

Spania tapte 2-3 i finalen. Almagro tapte begge sine singlekamper. Han skal ha sterk rygg for å bære disse tapene, selv om det ikke er noen skam å tape for Berdych og Stepanek på lynraskt innendørsdekke. Almagro beit fra seg i begge singlekampene, uten å vinne noen av dem.

Berdych var også kritisk til Spanias doublelag, selv om spanjolene Lopez/Granollers nylig vant ATP-sluttspillet for double. Berdych og Stepanek slo dem i fire sett i Davis Cup-finalen, og beviste nok en gang at to kanongode singlespillere på samme lag er bedre enn et lag av to doublespesialister. Faktisk var bare Berdych og Stepanek på banen for Tsjekkia i helga, og det er noe veldig rock´n´roll over Davis Cup-vinnerlag med bare to spillere. Sist gang det skjedde, var da Ancic og Ljubicic vant DC for Kroatia i 2005.

Helgens glemte kjempe er David Ferrer. Best på grus, men slo likevel Stepanek og Berdych på tsjekkisk innendørsdekke – i strake sett. Sterkt. Så kan ekspertene snakke om Nadal som manglet og at han ville ha gitt Spania seieren, men det er ikke interessant. Han var ikke frisk, og det å holde seg frisk og skadefri er også en del av gamet.

Dette er første gang Tsjekkia vinner Davis Cup. Tsjekkoslovakia vant i 1980, i begynnelsen av Lendls store tiår.

Hvis noen er i tvil om hvilken tennisturnering som har det mest ruvende trofeet, vinner Davis Cup på knockout. Slik feires det i Tsjekkias største avis, Blesk:

Fantazie! Tsjekkia er en stormakt på tennisbanen.

Davis Cup 2013 begynner i februar, når Spania møter Canada borte i første runde. Tsjekkia møter Sveits borte i første runde.

Hadde vært gøy om Federer satset skikkelig på Davis Cup neste år. Sveits har en fin trekning, for både Spania og Serbia er på motsatt side av oppsettet – Sveits kan ikke møte noen av dem før finalen. Men jeg tviler på om Federer gjør et helhjertet forsøk på å vinne Davis Cup – selv om han neppe får en bedre sjanse enn 2013.

Sjekk forresten oversikten over Davis Cup-vinnere gjennom tidene.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Artig at noen andre enn Spania vant for en gangs skyld. Jeg er vel ikke helt enig i at Granollers er en doublespesialist. Stepanek er en vel så merittert doublespiller som spanjolen, dessuten har han og Berdych en lang historie som doublepartnere i DC.

    Jeg liker måten Berdych går ut på i forkant. I det hele tatt er det litt for lite trash-talk i tennis etter at Connors la opp. At han fikk rett gjør det jo ekstra kult.

    Kanskje er dette et tegn på at hegemoniet til Spania er på hell? Tidligere har de hatt suksess med Lopez og Verdasco på hard-court i DC, men det er ikke så lett å se noen arvtakere akkurat. Ferrer og Nadal kan de nok heller ikke regne med i så mange flere år fremover.

Legg igjen en kommentar