Hvem følger Federer til semifinalen?

ATP - herretennisATP-sluttspillet i London følger oppskriften: Federer og Djokovic har vunnet sine to første kamper.

En av forbannelsene ved gruppespill-formatet er (og dette har jeg skrevet før) at noen kamper kan bli meningsløse. Det skjer hvis en spiller allerde er utslått før siste kamp. I gruppe A er det heldigvis ikke tilfelle før de to siste kampene. Djokovic er nærmest semifinale, etter to seire til nå.

Ifølge ATPs hjemmesider er det eneste resultatet som kan sette serberen utenfor semifinale, dette:
Hvis Berdych slår Djokovic i to sett og Murray slår Tsonga i to sett, vinner Murray gruppa, og Berdych blir nummer to. Djokovic trenger med andre ord bare vinne ett sett mot Berdych for å sikre seg semiplass. Djokovic har 9-0 i kamper mot Berdych på hardcourt, så et slikt resultat er ekstremt usannsynlig.

I gruppe B er Federer allerede klar for semifinale. Han må slå Del Potro for å være helt sikker på å ta førsteplassen i gruppa. Alt tyder på at Federer får følge av Del Potro til semifinalen. Det eneste scenariet som kan sende David Ferrer videre, er dette: Hvis Federer slår Del Potro, og Ferrer slår Tipsarevic, er Ferrer og Federer videre. Ferrer kommer nok til å slå den allerede sjanseløse Tipsarevic – den eneste uten noe å spille for.

Gruppe B spiller sine siste kamper på lørdag, når utfallet av gruppe A er klart. Gruppevinner i gruppe A møter toeren i B, og omvendt. Federer er videre allerede, og jeg vet ikke hvordan han vil tenke underveis i kampen. Vil han sette alt inn på å vinne kampen og gruppa, for å unngå Djokovic (hvis han er gruppevinner i den andre?)? Eller kommer Federer til å ta det lugnt hvis det går mot tap, for å spare krefter til semifinalen?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

  1. Federer mot Djokovic i morgen altså! Kan det bli bedre? Jeg tør påstå at den som vinner den finalen kan kalle seg årets spiller. Med knappest mulig margin foran de to andre i topp tre.

Legg igjen en kommentar