Grand Slam-titler: Federer-kurven krysset Nadals i 2012

ATP - herretennisTennisåret er slutt, og jeg går inn i statistikkmodus.

Årets største historier på herresiden var Djokovic som avsluttet som nummer én igjen, og Andy Murray som endelig vant en Grand Slam-tittel (og OL-gull). Djokovic vant sin femte Grand Slam-tittel, og ligger bare én bak Boris Becker og Stefan Edberg. Men: De mest dekorerte karrierene har fortsatt Roger Federer og Rafael Nadal, som begge vant en Grand Slam-tittel i 2012.

Federer er allerede den mestvinnende i Grand Slam-sammenheng, og Nadal er ikke langt bak.

Her er en oversikt over karrierekurvene til disse to, sammenlignet med Pete Sampras og Björn Borg:

Observante lesere vil se noe interessant her: For første gang i karrieren ligger Federer foran Rafael Nadal når det gjelder antall Grand Slam-titler i forhold til alder. Federer hadde flere som 26-åring enn det Nadal har som 26-åring. Jeg tror fortsatt Nadal kan ta igjen Federer, selv om han har hatt noen skader. Spanjolen er meldt i trening igjen denne uka, og det er gode nyheter for touren. Les forresten tennis.com liksom-brev til Nadal i forbindelse med Thanksgiving.

Så kan vi bare fortsette å lure på hvor mange GS-titler Björn Borg ville hatt om han ikke hadde vært utbrent som 26-åring.

[polldaddy poll=6716426]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Tja, vil heller si at både Djokovic og Murray har blitt så gode at de vil være vanskelig å slå for Nadal. Slik situasjonen er nå tror jeg Nadal skal slite med alt annen en Roland Garros.

    Men det som igjen kommer fram er jo hvor vanvittig stabil og dominerende Federer var på sine toppår, det vil bli utrolig vanskelig å kopiere.

    1. Nadal har bitt godt fra seg på hardcourt mot både Djokovic og Murray de siste årene. Hvis han er frisk, er han fortsatt en kandidat til å vinne alle de fire Grand Slam-turneringene. Jeg er ikke overbevist om at Murray er kvitt sitt lille Nadal-kompleks.

Legg igjen en kommentar