ATP-kremen samles i London

ATP - herretennisLitt av luften har gått ut av 2012 for herrenes del. Djokovic har sikret seg førsteplassen for året allerede. Både han og Andy Murray tapte tidlig i Masters-turneringen i Paris. Federer tok uka fri og Nadal er skadet. I deres fravær tok David Ferrer for seg, og vant hele greia. Det er faktisk hans første Masters-tittel, selv om han har vært topp 10-spiller i årevis.

Nok surmuling, for denne uka avsluttes ATP-sesongen med sluttspillet i London. Da jeg bladde gjennom International Herald Tribune på flyplassen i Frankfurt* i går, hadde avisa viet to dobbeltsider til turneringen. Da snakker vi om fullformatsider, så det var nok å lese: 

To sider ATP-sluttspill!

Der sto det blant annet at ATP-sluttspillet kan bli spilt i London til og med 2015, og det er gode nyheter for nordmenn som kunne tenkt seg å ta turen.

ATP-sluttspillet er som alltid delt i to puljer, hvor de beste i hver pulje går til semifinale. Oppsettet er slik:

A: Murray, Djokovic, Berdych, Tsonga. Murray skal få det tøft nok her. Berdych er formidabel inne i sine beste stunder, og Djokovic har vært den beste hardcourtspilleren i verden de siste par årene. Tviler på om Tsonga klarer å gjøre noe. Semi: Murray og Djokovic.

B: Ferrer, Federer, Tipsarevic, Del Potro. Federer og Del Potro skal gå greit videre, så lenge de spiller opp mot sitt beste. Federer har stålkontroll på Tipsarevic og Ferrer, og har personlige grunner for å slå Del Potro (vant finalen mot Federer på sveitserens hjemmebane i Basel). Semi: Federer og Del Potro.

Hvem vinner? Federer har en utrolig statistikk i turneringen, og spiller helt uten press. Han kan ikke bli verdensener, han har ikke Murrays hjemmeforventninger og han har ingen Davis Cup-finale i bakhodet. Men for å være litt original, spår jeg at Murray topper sitt store 2012 med å vinne på hjemmebane – som han gjorde i OL.

*Tennisnerder vil selvsagt huske at Frankfurt var spillested for ATP-sluttspillet fra 1990 til 1995.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Reiser til London torsdag og gleder meg til å se mye god tennis. Trodde finalen gikk søndag, som i fjor. Men den går av en eller annen grunn ikke før mandag, og da reiser jeg hjem. Hvem vinner i år? Jammen ikke godt å si, men vil nok tippe Djokovic. Så matchen Berdych/Murray nå i ettermiddag. Det var en bra match der Murray spilte «sånn der» i førte sett. Men rodde det hele i land. Fikk med meg slutten av den andre dobbeltmatche i kveld, der spanjolene Lopez/Grannolers overraskende slo brødrene Bryan. Uansett, det å være i O2 er bare helt topp.

Legg igjen en kommentar