Serena Williams verdens tredje beste? Right.

Denne saken handler om dametennisDamenes sluttspill er ferdigspilt, med forventet resultat: Serena Williams latterliggjorde sine motstandere, og ikke minst WTA-rankingen. Hun slutter året som nummer tre i verden. Ingen andre enn WTAs computer mener at Victoria Azarenka og Maria Sharapova hadde et bedre år enn Serena.

Serenas trener (og kjæreste?) Patrick Mouratoglou hadde helt rett da han påpekte den åpenbart tåpelige rankingen: To Grand Slam-titler, OL-gull og sluttspillseier er det soleklart beste året på dametouren.

Hvis vi ser på oversikten over tidligere verdensenere, er det mye rart. Jo da, Steffi Graf har flest uker, etterfulgt av Martina Navratilova og Chris Evert. Victoria Azarenka vil ved årsslutt ha flere uker som verdensener enn Grand Slam-grossistene Kim Cljisters og Maria Sharapova til sammen. Caroline Wozniacki har aldri vunnet noen Grand Slam-tittel, men har 63 uker som verdensener. Azarenka ble verdensener året hun fylte 23, og det er ganske gammelt i WTA-sammenheng.

Serena? 123 uker som verdensener. Det er mye, men langt bak mindre meritterte spillere som Martina Hingis og Monica Seles.

Med andre ord: Listen over tidenes beste spillere er ikke den samme som listen over antall uker på toppen av rankingen.

Her er en graf over verdensenere og alderen deres. Gi beskjed om den ikke virker. Google er ikke så stabile på akkurat dette. Anyway:

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar