Konsentrasjon i en strikk

Tennis er en sport som består stort sett av pauser. Mellom hvert poeng, mellom hvert game, mellom første og andre serve. Hva er en pause i en tenniskamp? Det er en anledning til å miste konsentrasjonen. Eller skjerpe den.

Spillere har alle slags øvelser for å holde fokus på banen. Damene har de mest omfattende ritualene. Hvem kan glemme Mary Pierce’ fikling med hårbånd, smykker og andre pynteting? Maria Sharapovas hopping, knyttede never og hårfikling? Rafael Nadal er den mest ekstreme på ATP-touren, med sin endeløse rekke ritualer (underbukse, flasker som må stå riktig vei, sokker i perfekt høyde osv).

Mange finner roen ved å stirre på strengene sine mellom poengene. Og når du først ser på racketen din, kan du like gjerne få noen smarte ord på veien. Det er sånn han har tenkt, Dave Zamarripa. Han står bak Shafty Tennis Bands. Det er små strikker som du fester øverst på tennisgrepet. Hver av dem har oppmuntrende ord, som Move!, Breathe, Calm og Vamos!. (Jeg har sendt inn et forslag til neste opplag: «Next point». Godt fornøyd med den.)

Sånn ser de ut:

Virker disse små humørbåndene i kampens hete? Jeg er usikker. Hva tror dere?

 

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Hehe, genialt! Helt enig i forslaget også, kanskje noe av det viktigste i tennis – og i livet for øvrig. Det nytter ikke å gråte over spilt melk, men gjøre noe med det som man fortsatt kan gjøre noe med – det som skal skje.

    Ellers er det gjerne sånn at man gjerne vet hva som er lurt å gjøre i «hodet» og i teorien, mens det likevel er vanskelig å gjøre i praksis. Selv om jeg hadde sett på disse lappene, hadde jeg ikke blitt «mer klar over» noe jeg allerede er klar over – men det kan jo være betryggende å bli mint på dette i dårlige perioder, hvor man lett kan komme inn i et ensidig tankespor. Hadde iallfall ikke skadet å ha på rackerten!

Legg igjen en kommentar