Jeg savner Nadal litt

ATP - herretennisRafael Nadal har ikke spilt siden Wimbledon, og det er vanskelig å si når han kommer tilbake. Han har vondt i knærne. Nadal er bare 26 år, og det er for tidlig å skrive nekrologer over karrieren hans. Nadal har vært ute før, og kommet sterkt tilbake, for eksempel da han vant Australian Open i 2009.

Nadal mener det er hardcourtene som tar knekken på knærne hans. Det er litt bekymringsfullt for Nadal at problemene i årets sesong meldte seg allerede i grusturningene på våren, og slo ut for full i Wimbledon. Hvis Nadal skal få en lang karriere, tror jeg han gjør lurt i å velge sine slag med omhu. Jeg blir ikke overrasket om han velger mer hvile mellom turneringene neste år, selv om det betyr at rankingen synker. Nadal vil være en trussel uansett ranking.

Jeg savner faktisk Nadal litt. Spillet hans har aldri tiltalt meg, men toppen er ikke den samme uten ham. Nadal setter en støkk i alle de tre andre i toppen (Federer, Djokovic og Murray), og stilmessig er Nadal noe helt for seg selv. Her er Nadal fra Cinicinnati i 2006:


Og ikke minst er Nadal en jordnær type, hel ved og sympatisk fyr tvers gjennom. Tennis.com fortalte denne historien i årets US Open:
One of his representatives requested 18 complimentary tickets to a hit Broadway show. He was told that the Open did not have a business connection to Broadway theaters. Aggravated and angry, he carried on, saying the theater should be delighted with publicity if Nadal went to the show. Rebuffed, he stormed off. Rafa heard about it. With the man in the lounge the next day, Nadal appeared and confronted him. Speaking loud enough for all to hear, he told the rep he had no right to represent him that way, and that he (Rafa) could and would pay for anything he wanted. He then ordered the man to immediately apologize to the concierge, which he did.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

 1. Hei folkens,

  Jeg sliter med en senebetennelse i kneet, tilsvarende som Nadal, og har hørt at kinesiotape kan være til stor hjelp ved slike skader. Noen som har erfaring med bruk av kinesiotape til denne typen skader?

  Ser også etter hvor jeg kan få kjøpt kinesiotape, noen som vet om noen norske nettbutikker?

   1. Takk! Det var akkuratt det jeg var ute etter 🙂

    Legger inn en bestilling sportstape.no nå, så kommer jeg tilbake med min erfaring som takk.

    Godt du har knærne i behold og pass godt på dem!

Legg igjen en kommentar