Tsjekkia møter Spania i Davis Cup-finalen

Tennisåret tar ikke pause. Helga etter finalen i US Open var det semifinaler i Davis Cup. Det er som kjent nasjonsturneringen for menn, hvor vinneren kåres etter fire singlekamper og en doublekamp.

Sånn gikk det:

Spania – USA: Spilt på grus i Spania var det kun ekstreme optimister som trodde på amerikansk suksess, selv om Rafael Nadal ikke spilte. Amerikanerne beit fra seg i begge de to første singlekampene, men tapte. Da måtte de vinne de tre neste, og selv om Bryan-brødrene vant i double, var det ikke nok. Ferrer slo Isner i den fjerde kampen, og Spania er klar for finalen igjen.

Argentina – Tsjekkia: Helgas mann er Tomas Berdych (bildet), som egenhendig slo Tsjekkia til finalen. Del Potro slo Stepanek i den første kampen, før Berdych utlignet med å slå Monaco. Veldig sterkt av Berdych å vinne de to siste settene i den kampen – tap ville trolig vært over og ut for Tsjekkia. Lørdag feide Berdych/Stepanek gjennom doublekampen. Da Del Potro trakk seg fra siste kamp med skade, kunne Berdych fullføre sitt hat trick og slå Berloq i tre sett.

Finalen i Davis Cup spilles 16-18. november, og den spilles i Tsjekkia. Det betyr at tsjekkerne får velge sted og underlag for finalen. Tsjekkerne kommer til å legge en lynrask innendørsbane for finalen, tipper jeg, en hvor Berdych kan slå sine ess og flate grunnslag. Spania er et jevnere lag, og har en matchvinner i Nadal. Det er usikkert om han kommer til å spille, men bare hans nærvær er nok til å sette en støkk i tsjekkerne. Nadal har for eksempel 12-3 i innbyrdes oppgjør mot Berdych, som ikke har slått spanjolen på seks (!) år.

Spania er stormakten i herretennis det siste tiåret. Bare sjekk oversikten over vinnerlagene fra turnereringens start til i dag.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar