En avgjørende forehand i nettet fra Azarenka

Denne saken handler om US OpenTennis på tv:
Serena Williams – Victoria Azarenka 6-2, 2-6, 7-5
Finale: US Open

Hvor tapte Victoria Azarenka denne finalen? Det var på 5-3, 30-30 i Serenas servegame. Azarenka jobbet seg inn i en ballveksling, og fikk en grei ball mot forehanden. Hun slo den rett ned linjen, men traff nettet. Litt senere var gamet Serenas, og Azarenka skulle serve for kampen på 5-4.

«Ikke stress!» ropte jeg i stolen da hun gikk for å serve, men Victoria hørte ikke på meg. Hun tapte de tre første poengene i servegamet sitt, og Serena brøt tilbake. Og som alle vet: En spiller som har mislyktes i å serve kampen hjem, kommer sannsynligvis til å tape den. (Se: Federer mot Djokovic i US Open i fjor.)

Det første settet var brutalt fra Serena, og jeg fryktet en kort og kjedelig finale. I stedet kjempet Azarenka seg tilbake, og det var gøy å se Serena stresse litt. Det har hun ikke gjort på en stund, men Serena var tydelig nervøs og anspent. Ingen matcher Serenas evne til å slå vinnere fra grunnlinjen tilsynelatende uanstrengt. Men i går var disse vinnerne blandet med mye feil.

Forskjellen i kraft mellom Serena og Azarenka var påfallende, og de fleste av Azarenkas poeng kom etter Serenas feil. Det virket ikke som Azarenka hadde noen taktikk utover det å holde ballen dypt og satse på feil fra Serena. Azarenka heiv også inn noen stoppballer som ikke plaget Serena noe særlig.

Jeg synes Steve Tignor treffer godt når han sier at denne turneringen gjorde mye for Azarenkas popularitet. I finalen tenkte jeg ikke på stønningen hennes, jeg ble bare imponert over nivået og hvordan hun holdt hodet kaldt nesten til slutt.

Serena er 31, Azarenka 23. Etter denne kampen er jeg overbevist om at Azarenka kommer til å vinne US Open, selv om gårsdagen tilhørte Serena: Hun har nå vunnet turneringen i tre ulike tiår (1999-2012), og hun er ikke mett ennå. Jeg kommer med statistikk og annet knask en av de nærmeste dagene.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar