Donna Vekic – endelig en tenåring som ypper seg

Guanghzou. Tashkent. Seoul. Kuala Lumpur. Det er ettersesong i tennisverden, hvor klodens beste spillere er spredt til sportens utposter i jakten på rankingpoeng. De siste ukene har sendt noen nye navn vår vei, og gamle helter har funnet formen igjen.

Jeg savner tenåringene på WTA-touren. Jeg savner lyden og synet av tenåringer som brøyter seg vei gjennom rankingen. Sporten har alltid produsert dem, i alle fall inntil nylig. Hvor mange av tidenes beste var ikke stjerner som tenåringer? Martina Navratilova er unntaket.

16 år gamle Donna Vekic nådde finalen i Tashkent, i turneringen hvor hun slo tre topp 100-spillere. Denne uka er Vekic ranket 121 i verden. Hun har selvsagt hjemmeside (spraglete, får jeg si), som er forbausende fyldig tatt i betraktning hvor lite hun har å vise til på tennisbanen. Jeg har ikke sett Vekic spille. På hjemmesiden står det at Chris Evert og Nick Bollettieri har hjulpet henne fram, så jeg setter huset mitt på at hun har tohåndsbackhand og liker seg best ved grunnlinjen. Her er et dårlig opptak fra Youtube:

Caroline Wozniacki vant sin første tittel på 13 måneder da hun tok hjem Seoul-trofeet. Ingen big deal, ville bare nevne dette lyspunktet i en dårlig Wozniacki-sesong.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar