15 av 16 er seedet i åttendelsfinalen

Denne saken handler om US OpenÅttendelsfinaler i US Open, og 15 av de 16 gjenværende spillerne på herresiden er seedet. Isner og Tsonga er de eneste fra topp 10 som ikke klarte seg til nå. Til tross for deres exit vil jeg ikke si at det er noen kjempesensasjoner til nå.

Martin Klizan er den eneste useedede i åttendelsfinalen, og ustabile Marin Cilic er ikke den verste motstanderen han kunne fått.

Kamper med spesiell interesse:

Federer – Fish: De har møttes åtte ganger, og Federer leder 7-1 innbyrdes. Fish spiller ofte minst ett godt sett mot Federer, men tre gode sett mot Federer i en Grand Slam? Jeg ser det ikke helt for meg. By the way, den kanskje verste kampen jeg har sett av Federer, var mot nettopp Fish i 2008.

Murray – Raonic: Alle storspillere har kamper som virkelig setter dem på kartet tidlig i karrieren. Kan vi håpe på en sånn fra Raonic her? Murray er OL-mester, mest komfortabel på hardcourt og har masse rutine, han returnerer serve helt nydelig osv. Oddsene er sterkt imot Raonic, selv om han faktisk vant den ene kampen de har spilt. Go Milos!

Ferrer – Gasquet: Se forrige avsnitt. Gasquet er ikke ung og lovende lenger (26), men han klarer vel å skvise litt mer ut av karrieren? Statistikken mot Ferrer er deprimerende lesning (1-7). Hadde vært gøy om Gasquet spilte opp mot sitt beste, med en hærskare av vakre backhander og fransk touch. David Ferrer kommer til å kverne på som han pleier, og for det er jo nok mot Gasquet på en vanlig dag. Vinneren av denne kampen får en overkommelig kvartfinale (Tipsarevic/Kohlschreiber).

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar