Wozniacki i fritt fall på rankingen

Denne saken handler om dametennisCaroline Wozniacki fortsetter å falle på WTA-rankingen. Hun var nummer én ved årsslutt i 2010 og 2011. I går tapte hun i første runde mot Irina-Camelia Begu fra Romania. Hun er ranket 96 i verden.

Wozniacki er nummer 9, men det kommer hun neppe til å være etter årets US Open. Jeg har ikke funnet noen nettsider som forteller hvor langt Wozniacki vil falle. Med semifinaleplass i 2011, gikk mange poeng i vasken for dansken (danskinnen? danska?). Til hennes forsvar må det sies at hun spilte med skade. Wozniacki om skaden etterpå:

I think it’s a temporary issue.  Hopefully it will get better quickly.  It’s frustrating to have some injuries, but it happens to everyone.  It’s just about moving on.

Dette resultatet fikk meg til å lure: Hva er det lengste en verdensener har falt fra slutten på ett år til slutten av det påfølgende? Jeg kommer i farten ikke på tilsvarende nedtur som Wozniackis. Hvis noen kan opplyse meg, er ingenting bedre.

Jeg har litt vondt av Caroline Wozniacki. Hun er åpenbart ikke verdens beste tennisspiller hvis vi snakker om evner og talenter, men Wozniackis stabilitet, skadefrihet og tette kampprogram sendte henne til topps på WTA-rankingen i en periode hvor det har manglet stabile toppspillere. Som verdensener måtte hun i hver eneste pressekonferanse svare på spørsmål om når hun kom til å vinne sin første Grand Slam-turnering. Det kan ikke ha vært lett.

Jeg sier ikke at Wozniacki aldri kommer til å vinne en Grand Slam, men det skal mye til for å jobbe seg tilbake til førsteplassen. Caroline Wozniacki har uansett sikret seg økonomisk for resten av livet, gjennom sine mange sponsoravtaler. Når hun faller nedover rankingen forsvinner presset og oppmerksomheten fra media. Det hadde vært kult om Wozniacki brukte litt mer tid på å utvikle spillet sitt, og litt mindre tid på turneringer i 2013.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar