Første gang jeg så Andy Murray

Til ære for OL-vinner Andy Murray henter jeg fram en godbit fra arkivet, nærmere bestemt juni 2005. Bloggen var da et halvt år gammel. Andy Murray var en ukjent fyr på 18 som fortsatt kalte seg Andrew, og spilte mot svenske Thomas Johansson.

Kampen gikk på Eurosport. Jeg hadde akkurat vært på telttur da jeg ramlet ned i sofaen og skrev blant annet dette:

På 5-5 i tiebreak, andre sett, fyrte Johansson av en forehand til Murrays forehand-hjørne. Briten kom sprintende og langet ut høyrearmen, og ballen gikk som en rakett tilbake til svenskens forehand-hjørne. Bom ville betydd matchball for Johansson, men ballen traff i hjørnet med passelig margin. Dermed settball til Murray, som Johansson slo umotivert ut.

Det var flere lignende baller hvor Murray var helt kul. Johansson prøvde å holde ballen i gang, men var som regel den som gjorde feilene.

Murray virker som en skikkelig allround-spiller. Han servet hardt og flatt, hadde en slicet backhand som gravde seg ned i graset og virker brukbart rask. Han hadde bra touch ved nettet, og satte vekk mange småvanskelige baller fra Johansson.

Overskriften var «Endelig håp for britene», og det viste seg å slå til. Les hele artikkelen her.

[polldaddy poll=6443093]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar