Finaletips i OL: Murray slår Federer

ATP - herretennisSommerferiens siste søndag, og det er klart for Murray mot Federer i OL-finale. De møttes på samme bane for noen uker siden, i Wimbledon-finalen. Da vant Federer. Nå tror jeg Murray tar seieren.

Federer brukte de to og et halvt årene fra Australian Open 2010 til Wimbledon 2012 til å overbevise kritikerne om at han kunne vinne flere Grand Slam-titler. Det klarte han i Wimbledon i år. Selv om Federer sier at et OL-gull står langt oppe på ønskelista, tror jeg han ville vært enda mer sulten hvis han ikke hadde vunnet Wimbledon i år. Samtidig overtok han førsteplassen på ATP-rankingen. Hvor sulten er Federer etter en slik sommer?

Federer spilte i mer enn fire timer mot Del Potro i semifinalen, mens Murray vant i strake sett mot Djokovic. Finalen i dag går i fem sett. Murray skal spille finale i mixed double etterpå, men jeg tror den turningen betyr mindre for ham.

Det avgjørende for Murray blir at han klarer å stagge Federer i begynnelsen av kampen, og vinner det første eller andre settet. Vinner Murray begge de to første, tror jeg det tredje blir en formalitet. Den lange semifinalen må ligge i bakhodet til Federer, og jeg blir spent på hvordan han prøver å holde poengene korte. Federer kan ikke gi seg inn på lange grunnlinjedueller mot Murray.

Noen ord om anledningen først: OL-gull i tennis, hvor mye betyr det? Alle spillerne vet at denne sjansen kommer bare hvert fjerde år. Som om ikke det er nok, er det enkelt å finne forsterkende faktorer for både Murray og Federers press i denne kampen:

Murray spiller på hjemmebane, og den sjansen får han aldri igjen i OL-sammenheng. Men han viste i Wimbledon-finlen at han ikke ble stresset av det, og i denne kampen vil støtten fra tribunen være enda større. Federer er snart 31, og dette er sannsynligvis hans siste sjanse til å vinne OL-gull i single.

Tips: Murray i fire sett.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar