Federers femte tittel i Cincinnati

ATP - herretennisDet er dette som skiller toppidrettsfolk fra oss andre: Evnen til å prestere helt på topp uke etter uke.

Ingen hadde blitt forundret om Roger Federer og Novak Djokovic hadde kastet inn håndkleet i Masters-turneringen i Cincinnati denne uka, etter en lang sommer med OL-tennis på andre siden av Atlanteren og US Open noen uker fram i tid.

Det skjedde ikke. Begge nådde finalen etter fantastisk spill. Verken Federer eller Djokovic hadde tapt serven før finalen. Jeg så ikke kampen, men jeg hadde aldri trodd Federer ville vinne et sett 6-0 mot Djokovic på dette stadiet av karrierene deres. Til det har Federer returnert for dårlig de siste årene. Ta for eksempel OL-finalen mot Murray, hvor Federer kastet vekk alle breaksjansenene sine.

Federer vant kampen i Cincinnati 6-0, 7-6, etter at han avverget settball i andre sett. Dette var sveitserens sjette (!) tittel for sesongen, og den tredje Masters-tittelen. Det var også hans femte tittel i Cincinnati.

Federer, Murray og Djokovic er sikre semifinalekort i US Open om noen uker. Den fjerde plassen er som kjent helt i det blå, nå som Nadal har trukket seg med skade. Det blir spennende å se hvor mye Federer legger i det å sikre seg førsteplassen på rankingen. Jeg vil tro han i så fall blir den eldste spilleren som har sluttet året som verdensener på herresiden. Livet slutter ikke ved 30!

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

  1. Helt utrolig ja. Og litt inspirerende, for en som er like gammel som Federer. 😉

    Nå tror jeg faktisk ingen større turneringer (masters 1000, atp tour finale, grand slam turneringer, OL) har blitt vunnet av noen andre enn de «fire store», siden helt tilbake i 2009, da Søderling vant paris masters! (Hvis hukommelsen min er korrekt). Snakk om total dominans!

  2. Men det skal likevel sies at i 2009 så vant «de fire store» hele åtte av de ni masters 1000-turneringene (Davydenko vant Shanghai masters da han slo Nadal i finalen der).

Legg igjen en kommentar