1 er bare et tall

ATP - herretennisMedio august, og vi prøver å trekke pusten etter tre Grand Slam-turneringer og OL, før det blir US Open om noen uker. ATP.com bryr seg ikke om pustepauser (de har tross alt et produkt å pushe), og prøver etter beste evne å hype Masters-turneringen i Cincinnati.

I denne turneringen kan Novak Djokovic overta Roger Federers førsteplass på ATP-rankingen igjen. Hvordan det kan skje, kan du lese om her. Egentlig tror jeg ikke Federer eller Djokovic er så opptatt av ranking. Det viktigste for dem er å vinne store turneringer, større enn Cincinnati. Federer har passert Sampras når det gjelder antall uker på førsteplass (291-286 for Federer nå), og jeg tror ikke han bruker mer energi på å uroe seg over plasseringen sin nå som den rekorden er sikret.

Djokovic? Nja, kanskje litt mer. Men jeg tror det samme gjelder ham: Grand Slam-titler er mye viktigere enn førsteplassen.

 

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Jeg er enig i at rankingen neppe er i spesielt fokus akkurat nå.

    Som en kuriositet kan det jo nevnes at Cincinnati er en av kun tre mastersturneringer Djokovic ikke har vunnet. De andre er Monaco og Shanghai.
    Federer mangler forøvrig Monaco og Roma mens Nadal mangler Miami, Cincinnati og Paris. Djokovic har nok den beste sjansen til å bli den første til å vinne alle ni. At han har tapt finalen i Cincinnati tre ganger bør også være motiverende for innsatsen hans.

Legg igjen en kommentar