Murrays vei til semifinale

Denne saken handler om WimbledonDette er året Andy Murray skal spille finale i Wimbledon, det er noe alle briter vet. Nadal er long gone, så hvem skal stanse ham?

Vi kan se på motstanderne framover. De er ikke så verst, men Murray skal ha en fair sjanse til å spille finale til helga:

  • Marin Cilic. Han er Murrays motstander i åttendelsfinalen i dag, og skal være lett match. Cilic er stor, men har ingenting som kan skade Murray. Innbyrdes oppgjør sier alt: 5-1 til Murray. Skotten kommer seg greit gjennom denne.
  • Kvartfinalen blir mot enten Del Porto eller Ferrer. Del Potro kan blåse hvem som helst av banen, men det har skjedd forbausende sjelden mot Murray: Briten leder 5-1. Men de har ikke møttes på tre år. Del Potro er best på hardcourt, hvor spretten er mer forutsigbar. Mange av kampene mellom dem har blitt jevne, og jeg tror Del Potro tar minst ett sett. Hvis Murray er lur, får han Del Potro til å bøye seg mye på det lavtsprettende graset.
  • Den andre potensielle motstanderen i kvarten er som sagt David Ferrer. Han har skapt overraskende mye trøbbel for Murray: Innbyrdes står det 5-5. Ferrer kan løpe hele dagen, han gir aldri opp en ball og gir deg masse sjanser til å misse. Murray elsker å bruke motstanderens fart i ballen, men mot Ferrer vil skotten måtte ta mye initiativ selv. Kvartfinale mot David Ferrer blir en god pekepinn på Andy Murrays mentale tilstand i denne Wimbledon-turneringen.

Vinner Murray kvartfinalen, møter han Tsonga/Fish/Baker/Kohlschreiber i semien. Mer om det da.

Oppdatert: Det blir Ferrer-Murray i kvartfinalen, etter at begge vant sine åttendelsfinaler enkelt.

[polldaddy poll=6361659]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar