Golden girl

Denne saken handler om WimbledonUke to av Wimbledon begynner om noen timer. Det har vært en god første uke, har det ikke? Nadals sjokktap, Federers nestensjokktap, Serenas serveoppvisning, Roddicks farvel med turneringen (?), Andy Murrays store sjanse nå som Nadal har tapt, Querrey-Cilic som gikk til 17-15 i siste sett.

Men: Det mest bemerkelsesverdige i uk1 1, som fortjener noen ord før turneringen ruller videre, skjedde på bane 3, tredje runde: Yaroslava Shvedova vant de 24 første poengene mot Sara Errani. 6-0 uten å tape ett poeng.

Det kalles et gyllent sett, og er like sjeldent som sommertemperaturer i februar. Verken Federer, Borg, Nadal, Sampras, McEnroe, Lendl, Graf, Seles eller Navratilova har klart det. Det spiller selvsagt ingen større rolle, en settseier er en settseier om den er 7-6 eller 6-0. Som kuriosa er det Wimbledon største godbit i 2012.

Shvedova har skrevet seg i historiebøkene med denne seieren. Profftennisen har ikke opplevd et sånt sett på 29 år. Den gang var det Bill Scanlon som sto for prestasjonen. Shvedovas perfekte sett blir enda mer spesielt med tanke på at hun var wild card inn i turneringen, og at det skjedde mot Sara Errani. Hun spilte som kjent French Open-finale for noen uker siden, og slo bare én upresset feil i settet hun tapte (!).

Mye mer trivia om Shvedova og Scanlon her. Shvedova møter Serena Williams i neste runde. Håper hun får en bedre kamp en overraskelsesmannen Lukas Rosol etter at han slo Nadal.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar