Federers siste sjanse?

Denne saken handler om WimbledonRoger Federer får neppe en bedre sjanse enn denne til å vinne sin 17. Grand Slam-turnering. Novak Djokovic i semifinalen er selvsagt ingen enkel kamp. Men Nadal er borte, Federer trenger bare slå en av dem, og Djokovic er en bedre match for Federer. Dette blir deres første møte i Wimbledon, hvor Djokovic er tittelforsvarer.

Begge stiller uthvilt til semifinalen, etter enkle kvartfinaler. Federers sjanse mot Djokovic er å serve godt og holde poengene korte. Jeg tror ikke Federer skal prøve seg på en duell fra grunnlinjen, for der er Djokovic bedre.

Wimbledon går på kanaler utenfor min rekkevidde, men jeg har sett noen høydepunkter fra dagens kamper. Det mest oppsiksvekkende i Djokovics kamp er Florian Mayers forehand, som gjør narr av alle som sier at du må korte ned slagene på gras. Den forehanden begynner bevegelsen omtrent i Londonds forstader.

Federer slo som vanlig en av sine jevnaldrende, Mikhail Youzhny, med Kate og William fra kongefamilien til stede.

Djokovic mot Federer. Et poeng som ligger og ulmer under her, er at førsteplassen på ATP-rankingen står på spill. Vinner Federer her, og deretter finalen, lirker han førsteplassen ut av hendene på Djokovic. Da tangerer ham Pete Sampras sin rekord på 286 uker på førsteplass.

Jeg tror ikke det ligger langt framme i bevisstheten til spillerne, men det skal heller ikke utelukkes – i alle fall ikke for Federer. Han kommer ikke til å være i denne posisjonen så mange ganger i resten av karrieren. Mitt tips: Djokovic vinner i fire sett.

Tsonga-Murray i den andre semifinalen. Jeg setter pengene på Andy. Han leder 5-1 innbyrdes, og har en hel nasjon i ryggen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

6 kommentarer

 1. Kan bare si meg enig i dine vurderinger her. Men spennende blir det uansett. Er blant de heldige som har kanalene der Wimbledon blir vist, og det har nesten blitt for mye tennis i det siste. Blir spennende kvinnesemifinaler også i dag. Men sola skinner for en gangs skyld, så det spørs hvor mye tennistitting det blir i dag. Tror det blir Serena og Radwanska i finalen lørdag.

 2. Jeg er ogsaa enig med Aasmund.

  Som Federer fan tror jeg dette er en av faa muligheter til nye GS, men i tillegg er jo 1 plassen paa spill, og denne kombinasjonen faar han nok ikke mange muligheter til aa ta senere.

  Jeg tipper Djokovic i 3 sett. Hjertet sier noe annet!

 3. Håper Federer i hvor mange sett som helst i semi, og så synes jeg det hadde vært artig om Wimbledon hadde fått sin første britiske vinner på noen og 70 år på søndag.

  Hvis du ikke er så kresen på kvaliteten, så finner du gratis stream på atdhenet.tv
  Ingen registering eller noe. Bare flash.

Legg igjen en kommentar