Tilbake fra Oslo

Helg i Oslo er tilbakelagt, med 40-årsdag, tur til Nesodden og et snev av vekterstreik ved utreisen. Tennis? Not so much.

Nadal vokser og vokser som favoritt. 6-2, 6-0, 6-0 mot Juan Monaco? Det er bare brutalt. Både Federer og Djokovic har avgitt sett mot ikke spesielt skremmende motstandere, og de må slå hverandre for å møte Nadal i finalen. Federer får Del Potro i kvartfinalen, Djokovic møter Tsonga.

Jeg tror både Federer og Djokovic vinner kvartfinalekampene sine. Det er lenge siden Del Potro slo Federer, og jeg tror de kalde forholdene i Paris favoriserer Federer. Djokovic er blitt en altfor herdet Grand Slam-spiller til å la seg slå av Tsonga nå. Ferrer-Murray og Almagro-Nadal er de andre kvartfinalene. Almagro har aldri slått Nadal, men mye av det sitter i hodet, tror jeg. Ferrer-Murray? Jeg tror Murray tar den, så lenge han er skadefri.

Herre-kvartene viser hvor stabil herretennisen er nå. De åtte spillerne i kvartfinalene er seedet 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9 og 12. Ingen askeladder her.

Dameklassen er som vanlig «a mixed bag». Serena er ute, det samme er tittelforsvarer Na Li og verdensener Victoria Azarenka. Gledelig nok henger Kvitova og Stosur fortsatt med. I nederste del ligger alt til rette for Sharapova, som jeg tror slår seg gjennom Kaia Kanepi og deretter Shvedova eller Kvitova.

Det er helt åpent hvem som blir finalisten fra øverste halvdel. Det er kult at Errani og Kerber har kommet så langt (selv om Kerber aldri kommer til å bli en av mine favoritter). Errani har vært god i de små grusturneringene, men har tydeligvis mer krefter igjen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

  1. Må si Nadal imponerte stort mot en såpass solid spiller som Monaco. Tror Monaco etter hvert ikke visste hva han skulle finne på. Sterkt av Murray å slå Gasquet også, etter en litt trøblete start. Mye fin og variert tennis. Jeg tror det er lenge siden jeg har sett Murray spille så variert som i går.

    Federer på programmet i dag.

  2. Jeg er enig i at Djokovic ikke taper mot Tsonga i en grand slam-kamp på grus. På andre underlag kan han derimot finne på å gjøre det.

    Murray har aldri slått Ferrer på grus og spanjolen er den som, sammen med Nadal, hittil har imponert mest i turneringen. Likevel tror jeg Murray vinner og vi får de samme semifinalene som i fjor.

  3. Herrekvartene viser også på sitt vis _hvorfor herretennis er så stabilt i slam: Fem sett gjør virkelig forskjell på beste og nest-beste. dårlig dag, dårlig start, manglende fokus kan tape deg noen sett, men er du best går gjennomsnittet over en så lang kamp stort sett i ditt favør. Skulle gjerne sett fem sett for alle fra andre uke av (og bare tre også for menn første uke – mange kjedelige ‘epics’ og kanskje litt mer uforutsigbar moro med tre der).

Legg igjen en kommentar