Siste ord om French Open

Da Djokovic prøvde å fullføre sin Novak Slam på søndag, kompletterte jeg en annen liste. Med besøket på Kvitsøy har jeg nå vært i alle Rogalands kommuner. Jeg så med andre ord ikke noe særlig av herrefinalen. På forhånd tippet jeg Nadal i fire sett, og det tipset gikk inn.

Tror det var Peter Bodo som sa det best: Nadals styrke er at han tvinger alle ut av deres komfortsone for at de skal vinne. Folk må satse mer enn de er komfortable med for å vinne. Ingen kan treffe linjene gjennom en hel femsetter på grus. Derfor er Nadal nesten umulig å slå.

Nadal har 11 Grand Slam-titler. Det er fem mindre enn Federer. Jeg tror han kommer til å passere Federers antall. Det har vært snakk om Nadals knær i mange år, men han holder fint koken. Siden gjennombruddet i 2005 har ingen vist seg som langvarige utfordrere til Nadal på grus, og ingen unge talenter er på himmelen. Nadal kan lett vinne 4-5 titler til i Paris, og er en trussel i de tre andre Grand Slam-turneringene også.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

7 kommentarer

 1. Hei,

  Det er lett aa bli revet med av en fersk GS seier, men jeg er enig i det du sier om at Nadal kan komme til aa gaa forbi Federer i GS sammenheng.

  Jeg tror han plukker noen til i Paris og er jo farlig paa alle underlag.

  Til tross for at Federer er en soleklar nummer 3 i verden, er han dessverre langt bak de 2 store naar det virkelig gjelder. Han virker rett og slett litt for veik, der han flyter rundt med enhaandsbackhanden sin. Vakkert er det, men mot topp 2 holder det ikke virker det som. Tror han har maks 2 GS igjen i kroppen.

  Jeg er overrasket over hvor faa serioese utfordrerere det er i herretennisen. Jeg savner at et ungt talent, som harrison, raonic eller tomic tar det siste steget opp og etablerer seg i topp 8. Posisjonen til topp 4 er virkelig unik og lite trolig at vi ser dette igjen noensinne.

  1. Enig i det du sier om Federers backhandmanøver. Når du går rundt backhanden, skal du være veldig sikker på at forehanden du da slår, gjør skikkelig skade. For du er jo veldig sårbar når du må dekke det store tomrommet som oppstår på forehandsiden din, og samtidig må passe på å ikke få ballen spilt bak ryggen din på backhanden. Federer blir for enkel fra grunnlinjen mot Nadal og Djokovic akkurat nå.

 2. Nadal var rett og slett for god i denne turneringen. Han er et hakk bedre enn de andre på grusen i Paris. Jeg trodde en stund at han ikke skulle være like dominant på grunn av slitasje i blant annet kneet. Den bandasjen har jeg ikke sett på en god stund, og det ser ut som det fysiske er under kontroll. Fortsetter han i dette sporet, vil han ta igjen Federer om noen år.

  Djokovic kunne snudd det etter et imponerende sett i tredje, og med et servebrudd foran i fjerde, før kampen ble utsatt til neste dag. Det mest overraskende var i mine øyne at han hadde fire dobbeltfeil på noen meget viktige poenger: Tre av dem var breakballer Nadal fikk gratis, og den siste vant spanjolen matchen på. Djokovic pleier å være mester i å redde seg unna breakballsituasjoner: I denne finalen fikk Nadal bryte han enkelt i et par tilfeller.

  Heldigvis ikke lenge til neste høydepunkt: Wimbledon starter 25. juni. Krysser fingre og storetær for at Federer hever trofeet!

 3. Var egentlig veldig skuffet over Federer sin opptreden på Roland Garros i år. Så han spille live på Suzanne-Lenglen-banen, og ble alt da slått av at han på en måte virket uinteressert. Var så heldig at vi fikk med oss de første matchene både til Nadal, Djokovic, Del Potro og Tsonga, pluss flere. Og må bare si at Federer var en av de som skuffet mest. Hadde håpet på en forrykende match mellom Federer og Djokovic i semifinalen, men slik ble det jo absolutt ikke. Djokovic og Nadal spiller nå tennis nesten fra en annen verden. Federer må heve seg mange hakk fra det han presterte i Paris dersom han skal løft trofeet i Wimbledon. Men, som jeg sier mange ganger – også tennisballen er rund og ingen ting er avgjort før siste ball er spilt.

 4. Tror rett og slett ikke Federer var motivert til å gjøre sitt beste i Roland Garros, selv ikke da han kom til semifinalen. Det høres utrolig ut, men det var tross alt grand slam semifinale nummer 31 han spilte der. De fleste andre spillere ville vært overlykkelige over å ha nådd en semifinale i en grand slam turnering én gang i løpet av livet. 😉 (Til sammenlikning har norges beste tennisspiller gjennom tidene fjerde runde som beste resultat i en grand slam turnering.)

  Jeg tror Federer satser alt på å lykkes i gress-sesongen i år. Men tiden vil vise! Gleder meg i alle fall stort til Wimbledon nå.

  1. Du er inne på noe. Federer ville uansett vært sjanseløs mot Nadal i finalen. Hvor mange ganger trenger han egentlig å tape finalen mot Nadal?

   Federer kan vinne flere Grand Slam-turneringer. Men ikke hvis han må gjennom både Nadal og Djokovic i semi og finale – til det er de for gode. Tror ikke Federer frykter noen andre. Har jo et godt tak på f.eks Del Potro.

Legg igjen en kommentar