Sammy!

Det er mange grunner til å digge Samantha Stosur, men for meg er serven mer enn nok. I kampen mot Cibulkova i dag måtte den slovakiske jenta nesten på fanget til tilskuerne da hun skulle rekke ut for å nå ballen etter Stosurs server. Andre ganger så ballen ut til å kicke nesten over hodet til Cibulkova, som aldri kom skikkelig inn i kampen.

Stosur har slitt etter US Open-seieren i fjor. Hun har en glimrende sjanse til å nå finalen i Paris, når semfinalemotstander er Sara Errani (165 cm høy). Jeg tipper Stosur kommer til å herje med henne også, hvis ikke de velkjente Stosur-nervene tar overhånd. Hun ser ut som en maskin, men er det på ingen måte.

Apropos høytsprettende baller: Juan Martin Del Potros stil er å slå hardt og flatt. Mot Roger Federer var det nok i de første to settene, da Federer ble utspilt i store perioder. Del Potros fysikk var nok en av grunnene til at han tapte de tre neste. Men kanskje kan det være en idé å spille mer toppspinn mot Federer neste gang? Federer har sjelden problemer med innkommende raketter på backhanden, men, som vi alle vet, liker han ikke å slå den i skulderhøyde. Mot Del Potro slipper han stort sett det.

Novak Djokovic, hva skal jeg si? Jeg trodde magien var borte, og slik så det ut i det fjerde settet mot Tsonga. Tsonga servet seg til 5-4 med tre kanonpoeng. Han fikk 15-40 i Djokovics serve i det neste gamet. To fantastiske ballvekslinger fulgte, og Djokovic vant begge. Femte sett så jeg ikke, men da hadde Tsonga allerede logget ut.

Semifinale: Federer mot Djokovic. Hørt den før? Jeg vil ha Djokovic mot Nadal i finalen, for å se om serberen kan klare det umulige.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

 1. Heiet på lille Cibulkova, men hun hadde rett og slett ikke sjanse mot spinn-ballene til Stosur. Hun ble spilt alt for langt bak og ut til sidene. Kanskje hun heller burde prøvd å ta noen av dem i oppspretten, men det er vel lettere sagt enn gjort. Det ble ganske fort klart at hun var fysisk underlegen sin motstander.

  Feder mot Djokovic. Håper det lever opp til forventningene! Semifinalen mellom dem i fjor var etter min mening den beste matchen det året. Og det var litt av en atmosfære på stadion.

  Hvis det blir Djokovic mot Nadal i finalen planlegger jeg å begynne å se på matchen etter tre timer. Da har de vel kommet sånn ca halvveis tenker jeg. 😉

 2. God analyse, J-Man.

  Ellers enig i at en finale mellom de to kan bli en langvarig affære. Hvis så blir tilfelle får Nadal en skikkelig generaltest. Nadal har omtrent samme kompleks mot Djokovic som Federer har mot Nadal. Hadde vært en høyinteressant finale!

  1. Nadal er en bedre grusspiller enn Djokovic, men over fem sett kan det bli vel så mye en utholdenhetstest som en grusprøve.

   Nadals grunnslag er som skapt for grus, og den høye spretten vil plage Djokovic mer enn den gjør på hardcourt. Og når Nadal har slått Djokovic to ganger på grusen allerede i år, tror jeg ikke komplekset er så stort lenger.

Legg igjen en kommentar