Hekkan! Wimbledon allerede!

Denne saken handler om WimbledonTennisårets iboende djevelskap har igjen gitt meg en kilevink: Avslutningen av French Open sammenfaller med alskens skoleavslutninger, barnehage-avslutninger, generell sommerstemning og uteliv. Luskende fra ingensteds kommer Wimbledon, den mest prestisjetunge av turneringer.

Plottet minner om noe du har hørt før. Alt annet enn Djokovic eller Nadal-seier er en overraskelse på herresiden. Federer-fans som meg kan si hva vi vil, men de to beste er så suverent best, at en sjuende triumf for Federer virker usannsynlig. Jeg kan heller ikke tro Murray får pokalen han drømmer om.

Noen overraskelser har det blitt allerede: John Isner (seedet 11) tapte i første runde mot Alejandro Falla fra Colombia. Folk med god hukommelse husker kanskje at Falla var ett game fra å slå ut Federer i Wimledon for noen år siden, så mannen har åpenbart noe på gress å gjøre. Likevel skal ikke en servemann som Isner kaste bort en kamp som han leder 2-1 i sett mot slik motstand. I alle fall ikke i Wimbledon.

Nalbandian tapte sin førsterundekamp i strake sett mot Tipsarevic. Det er ti år siden Nalbandian spilte finale mot Hewitt i Wimbledon. Vanskelig å se for seg lignende høyder for Nalbandians karriere.

At Venus Williams tapte i første runde ville vært en sensasjon for noen år siden, men jeg blir ikke sjokkert. Hun er 31 år og useedet i årets turnering, og jeg lurer på hvor mange Wimbledon-turneringer hun har igjen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

6 kommentarer

 1. Den største sensasjonen i går var vel at Tomas Berdych tapte i tre strake sett (og tre tie-breaks) mot Ernests Gulbis. Berdych hadde bare en eneste breakball i hele kampen, så Gulbis må ha spilt avsindig bra. Og han kan gå et stykke i turneringen nå; møter den polske kvalikspilleren Janowicz i 2. runde, Mayer/Petzschner i 3. og mest sannsynlig Gasquet i 4. Uansett ble trekningen til Djokovic enda enklere med Berdych’ nederlag; de beste seedene som er igjen i hans kvart er begge grusspesialister (Monaco og Almagro).

 2. Gulbis’ serve har alltid vært blant de beste på touren og den gjorde utslaget i går. I tillegg har han visst gjort noen justeringer på forehanden som tydeligvis fungerer bra.
  En porsjon selvironi (fra Racquet Reaction): «When the BBC’s reporter asked him how he had closed the match out, Gulbis quipped, ‘I’m well known for my mental strength, ask around.’»
  Jeg tror han taper for en tysker i tredje runde.

  Som Einar er inne på har Djokovic nå klar bane til semifinalen. For en gangs skyld ser det ut til at Nadal har den vanskeligste trekningen med Haas, Dolgopolov/Lopez og Tsonga før en ev. semi.

  1. Tok feil der gitt. Gulbis røk mot en polsk kvalspiller (nr.136) i neste runde.
   Jeg så ikke kampen, men når du vinner 77% av alle poeng i egen serve og samtidig har en vinner/UE-ratio på 74/27 er nok ‘mental strength’ en issue her.
   Tipper Berdych har det ekstra kjipt når han så det resultatet.

 3. Har nettopp sett matchen mellom Federer og Fognini. Og til alle dere Federer-fans. Rogern spilte utrolig bra. Kan godt se at han går til finalen og han kan til og med vinne slik han spilte i dag.

Legg igjen en kommentar