Freskere utenfor banen

ATP - herretennisFranske Gilles Simon har mindre karisma enn landsmennene Jo-Wilfried Tsonga og Gael Monfils på banen, men ukens utspill utenfor var det god gass i. Gilles Simon vil ikke ha like prispenger for menn og kvinner akkurat nå, ifølge tennis.com.

Han begrunner det med at herretennisen er bedre enn dametennisen akkurat nå, og at mennene har lengre kamper. Begge deler er riktig. Men det er ikke vanskelig å finne eksempler på at dametennisen har sittet i førersetet. Og kvantitet er ikke det samme som kvalitet, selv om den eviglange Australian Open-finalen mellom Djokovic og Nadal var fantastisk.

Jeg sliter litt med å skjønne Simons problem. Hvorfor er det så viktig at damespillerne tjener mindre enn herrespillerne? Så vidt jeg vet, tas ikke damenes prispenger fra ATP-kassen.

Argumentet om kortere damekamper holder ikke helt vann, heller. WTA-spillerne trener og reiser like mye som mennene. Når kostnadene er de samme, er det ikke urimelig at de lønnes likt.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

 1. Sloane Stephens med en liten anekdote Simon fortjener når han sier så mye dumt:

  And then she went on to tell the story of her first encounter with Simon, as a 10-year-old ball girl in Sunrise, Fla. Simon, she said, hit her in the chest with a ball and didn’t apologize. A year later, he tried to push her off a practice court in Estoril, Portugal.

  «Yeah, whatever,» she said.

  Tydelig at han provoseres å måtte dele treningsbaner med damene og tar det ut på denne måten. Som du sier, det har vært år der dametennisen har vært ansvarlig for tennissportens popularitet. Å aktivt ønske dårligere kår for andre som ikke påvirker deg? Skrotnisse.

  1. Ikke for å forklare Simons holdninger og uttalelser, men nettopp treningsbaner er visstnok en «greie» som skaper misnøye, spesielt hos gutta.

   Generelt er det knapphet på tilgjengelige treningstider i forkant av turneringer. Ekstra merkbart er dette for kombinerte dame- og herreturneringer. To menn booker seg gjerne inn sammen på en bane mens damene i stor grad nekter å gjøre det samme. De vil heller slå med treneren sin enn en kollega.
   Robert Lindstedt har f.eks flere ganger vært inne på dette i bloggen sin.

Legg igjen en kommentar