Fortsatt ikke tak

Denne saken handler om US OpenDet er noen dager siden det amerikanske tennisforbundets planer for Flushing Meadows-området ble kjent. USTAs hovedanlegg skal pusses opp for 3,5 milliarder kroner. I denne summen er det faktisk ikke lagt inn bygging av tak over noen av banene. Oooo-kei.

Hver gang jeg ser sendinger fra Arthur Ashe-banen, verdens største tennisbane, tenker jeg at den burde vært mindre. Å bygge tak over den er vanskeligere enn andre steder:

But because the tennis center was built on unstable, swampy land, Ashe Stadium cannot hold a roof, USTA officials said. The only way to do it would be to build a «building over a building.» He [Gordon Smith i USTA, min anm.] called that «an architectural abomination» that would not be worth the cost.

Men når Wimbledon og Australian Open har tak, og French Open skal få det når Roland Garros er ferdig ombygd i 2017, er tiden overmoden i USA. Hvis det ikke blir tak over Ashe-banen, hva med å gjøre det over en mindre stadion? Det merkelige i denne saken er at Arthut Ashe-banen ble bygd i 1997. På det tidspunktet hadde Rod Laver Arena i Melbourne allerede tak. Hvorfor tenkte ikke amerikanerne i samme baner?

 

Hvis vi får nok et US Open i regnets tegn, vil taksnakket vokse i styrke igjen. Peter Bodo:

In U.S. tennis, Monday is the new Sunday. We’re looking at a fifth consecutive Monday men’s final should the prevailing weather trend continue.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar