Tennisbloggen spår French Open

French Open er bare noen timer unna, og det er på tide å spå litt. Jeg er egentlig ingen fan av at Grand Slam-turneringen begynner på en søndag og ikke en mandag. (Jeg kommer nok til å mene det motsatte neste gang jeg skal til Paris for å se på, for da blir det flere kamper rundt pinsehelga!!!)

Jeg har allerede sagt at Nadal kommer til å vinne. Trekningen hans gjorde Nadal til enda større favoritt i mine øyne. Djokovic og Federer er seedet til å møtes i semifinalen på den andre siden av trekningen. De kommer nok til å kjøre hverandre rundt i fire-fem sett. Belønningen blir møte med Nadal. Lukter spansk seier lang vei.

Federer har interessante folk i sin del av trekningen. Han kan møte Nalbandian i andre runde. Del Potro, Ferrero, Roddick og Berdych er også i Federers kvartal. Del Potro og Berdych kan begge slå Federer ut på en god dag. Del Potro hadde Federer på tauene i 2009, da Federer vant turneringen.

Verdensener Victoria Azarenka har kjølnet de siste ukene, men hun kan ikke klage på trekningen sin. Hvem hun i så fall møter i semifinale, er helt åpent. Radwanska er seedet 3, og har mer oppmerksomhet på seg enn før. Venus Williams er neppe tittelkandidat, men alltid farlig. Jeg håper litt på Sara Errani, som har sopt inn små grustitler vår. Har hun mer krefter igjen?

Hvem blir semifinalisten fra tredje kvadrant av dametrekningen? Beats me. Schiavone har en god trekning, er i fin form og har spilt sin beste tennis i French Open de siste årene (vinner i 2010).

Dametrekningens store skuffelse er nederste del. Der finner vi både Serena Williams og Maria Sharapova, som kan møtes i kvartfinale. Kommer de så langt, vil nettet flomme over av artikler som kaller det den moralske finalen.

Vinnere: Nadal og Sharapova.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

5 kommentarer

 1. Moralske finale: Ja. Men selv som Masha-fan (eller spesielt som fan) ser jeg i kke hvordan eller hvorfor hun skal snu den uendelige tapsrekken mot Serena. Hun bør slå alle andre i denne turneringen, men ikke Serena. Synd at trekningen ble så skjevfordelt – topphalvdelen er jo nesten tom.

  Så jeg sier Silliams og Nadal.

 2. Gikk vel ikke helt som Jokke eller Åsmund spådde, hvertfall for Serena sin del, hehe!

  Men jeg ble også veldig overrasket over dette resultatet. Faktisk så jeg kampen live ettersom jeg har vært i Paris og fulgt de første tre dagene.

  Fantastisk stemning som vanlig. Imponert over veldig mange, blant annet Mahut som har blitt betydelig bedre enn før (selv om Roddick var totalt elendig i denne kampen).

  En jeg er skuffet over er dolgopolov, som rotet det bort mot kameraten Stakhovsky. Ingen tvil om at Dolgopolov, til tross for en rar spillestil, er et kjempetalent. Men han virket veldig ukonsentrert gjennom hele kampen og ødela mest for seg selv.

  Nadal virker suveren som vanlig, og jeg holder ham som soleklar favoritt. Djoko eller Federer må komme opp med noe helt, helt spesielt skal de tukte nadal på Philipe Chatrier…

  1. Nei, nå ligger mye til rette for Sharapova. Jeg så slutten av Serenas kamp, og trodde ærlig talt at Razzano skulle choke det vekk da hun blåste alle de matchballene.

   Håper du storkost deg i Paris! Verdens beste by, verdens beste idrett – kan ikke bli stort bedre.

 3. Tilbake fra Paris og RG. Fantastiske tre dager med flott tennis. Fikk med meg utrolig mange flotte matcher. Toppet med Nadal/Bolelli. Synes ikke Nadal spilte opp mot sitt beste, men han drog til når det trengtes og vant egentlig lett. For en fantastisk stemning. Reiser gjerne tilbake neste år. Jeg liker ikke tippe vinner, for også tennisballen er rund.

 4. Vi ble tatt på senga ja, men Matt Cronin argumenterer godt for at det ikke er overraskende at Serena tapte her. Men så har vi jo sett henne falle bakpå for så å vinne tidligere Slam-matcher en del ganger.

Legg igjen en kommentar