Nadal mot resten

Fredag kommer trekningen til French Open. Som de siste seks årene er det ett altoverskyggende spørsmål på herresiden: Hvem kan slå Rafael Nadal? Den eneste som har klart det i French Open, er Robin Söderling. Det var i 2009, da Nadal spilte med skade. I år er svensken skadet, og spiller ikke.

Med andre ord: Ingen av de 127 andre spillerne har slått Rafael Nadal på Paris-grusen. Hvis jeg måtte satt pengene på Nadal eller de 127 andre, ville jeg valgt Nadal.

Jeg er mest spent på Novak Djokovic. Han går ikke inn i årets turnering med det samme forventningspresset som i fjor, da han var ubeseiret og hadde slått Nadal på grusen to ganger. Jeg lurer på om Djokovics seier mot Nadal i Australian Open var Super-Novaks siste sprell, eller om han kan løfte seg igjen i Paris. Hva tror dere?

Damesiden er desidert mest spennende i år. Sharapova og Serena Williams er i form, og jeg håper vi kan få en finale mellom dem. Ingen av dem har grus som beste underlag, men de er sportens to beste konkurransedamer, og mest kjente fjes. Det ville blitt atskillig mer spennende enn nok en Nadal-Federer-finale.

Jeg kommer med mer etter at trekningene er klare.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar