Kvitova i et nøtteskall

Tennis på TV:
Angelique Kerber – Petra Kvitova 7-6, 1-6, 6-1
Kvartfinale, Roma

Denne saken handler om dametennisPetra Kvitova har gjort det til sitt kjennemerke å variere enormt. Hun vant Wimbledon i fjor, skuffet i hardcourtsesongen etter, vant WTA-sluttspillet, nådde semifinalen i Australia i år og etter det…har hun ikke vært mye å skryte av.

Første sett (som jeg ikke så) var visstnok velspilt. I andre sett viste Kvitova hvorfor jeg og andre ser henne blir fans: Hennes harde og flate grunnslag rystet Kerber. Kvitova viste også noen fine vinkler ut av banen med grunnslagene. Av en eller annen grunn ser det alltid ekstra lekkert ut når keivhendte spillere sender ballen skrått ut av banen med forehanden. Fordi jeg er vant til å se høyrehendte spillere?

Kvitovas problem er at hun hele tiden danser på line. A-nivået hennes er blant de høyeste på WTA-touren. Hennes nest beste er atskillig dårligere. Hun har ikke et trygt basisspill å støtte seg på når marginene går imot henne. Det gjorde de i tredje sett, hvor Kerber begynte å bite fra seg igjen, og ga Kvitova mange sjanser til å slå seg vekk.

Eurosport-kommentatoren snakket om en magestrekk hos Kvitova. Jeg vet ikke. Virker litt rart at hun skal blåse Kerber av banen i det ene settet, for så å bli hemmet av mageskade noen minutter senere.

Angelique Kerber er den beste av mange solide tyske jenter for tiden. Jeg kan ikke huske å ha sett henne spille før, og jeg kan ikke si det var kjærlighet ved første blikk. Kerber skal ha all ære for å skvise maksimalt ut av sine talenter. De er: Løpe, slå grunnslag og fighting spirit. Et slags tysk svar på Arantxa Sanchez Vicario, lavt tyngdepunkt og få svakheter. Kerber er tøff i hodet. Hun har vunnet to turneringer i år: Mot Bartoli i Paris og mot Wozniacki i Danmark. Men gørrkjedelig å se på.

Kerber møter Sharapova i semifinalen.

Det er kamper som denne som får meg til å tvile på Petra Kvitova. Kanskje klarer hun en gang eller to i karrieren å vinne sju kamper på rad i en Grand Slam-turnering. Men en stabil, dominant verdensener? Neppe.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

6 kommentarer

  1. Hun kuttet MYE på serven sin som følge av skadene hun har slitt med mye så jeg tviler ikke på at det var reelt. Det gjrode hun også når hun vant andre sett. At hun ofte har vært ustabil er jo også etablert, riktignok, men her var det ekstra.

  2. Har litt vansker for å engasjere meg for dame-tennis for tiden. Jeg mener, har det noensinne vært så spennende og jevnt på herresiden? 😉 Topp tre er jo bunnsolide, i motsetning som du her nevner i dame-tennis.

  3. Du nevner topp 3, men verken Kerber eller Kvitova er da topp 3 på damesiden i øyeblikket. Topp 2 (azarenka, sharapova) på damesiden har nå dominert greit i år sammen med Serena Williams når hun spiller.

    Første årene av millenniet var vel peak-periode for dametennis i forhold til antall stjernepersonligheter og episke kamper, da fremstod herretouren kjedelig i sammenligning for mange. Post-2008 har skader, tidlig avsluttede karrierer og mangel på troverdige unge utfordrere ødelagt en del.

  4. Det var vel Kvitova jeg siktet til da jeg snakket om topp tre. Hadde jeg sagt topp fire hadde det vel vært mer riktig, på flere måter, ettersom Murray også er meget stabil. Trodde da vitterlig Kvitova var blant de topp tre, men nå ser jeg at Radwanska(?!) har overtatt den plassen.

Legg igjen en kommentar