I støvet med oss!

Jeg har gjort det, du har gjort det, vi har alle gjort det: Tenkt at NÅ kan vi vel snart avskrive Roger Federer og Serena Williams? De har vært i toppen i mer enn ti år, de har vunnet 29 Grand Slam-turneringer til sammen og stort sett alt annet på tennisbanen. (Bortsett fra OL-gull i single.) Men for hver lille pause og nedtur i karrierene deres har jeg tenkt at NÅ begynner nedturen.

Vel, de to veteranene trykket skepsis-fjeset mitt skikkelig ned i grusen denne uka, slik de har gjort så mange ganger før. Ta Serena, som latterliggjorde verdens to beste (ifølge rankingen) i semfinalen og finalen. 6-1, 6-3 mot Azarenka i finalen? På Serenas svakeste underlag? Ekstremt imponerende.

Og Federer? Mens Djokovic og Nadal klaget over den blå grusen og tapte tidlig, vant Federer sin 20. Masters-turnering. Han møtte verken Nadal eller Djokovic, men det er jo ikke Federers feil. Han slo Berdych i finalen, og overtar andreplassen på ATP-rankingen i morgen. Jeg har ikke statistikken i hodet, men tror ikke det er så vanlig at menn over 30 vinner Masters-turneringer på grus.

Her er siste game:

Så. Neste uke begynner turneringen i Roma. Utenfor vinduet mitt faller regnet (som det har gjort de siste seks timene), og det er sju grader. I en perfekt verden hadde jeg vært på vei Italia med billetter til tennis og booket rom med utsikt over piazzaen med den beste pizzaen, men det får bli et annet år.

Når det gjelder tennisen, holder jeg fortsatt Nadal som kjempestor favoritt i French Open. Serena? Ikke like stor, men definitivt i førersetet nå. Hun satte i alle fall skrekken i resten av WTA-feltet denne uka.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

7 kommentarer

 1. Enig, var imponerende av Williams og Federer.

  Blir spennende å se om Federer klarer å ta igjen førsteplassen for å få den ene uka han mangler på å tangere/overgå (husker ikke helt) Sampras. Federer er nå nr. 2 på rankingen med 9 430 poeng. Frem t.o.m. Wimbledon forsvarer han 1 560 poeng (hvorav kun 360 poeng på gress). Djokovic har 11 200 poeng og forsvarer 3 720 poeng.

  Det kan gå, og det hadde jeg aldri trodd at Federer skulle være i nærheten av å klare etter Nadals 2010 og Djokovic’ 2011.

 2. Imponerende av såvel Federer som Serena. Serena spilte slik jeg ikke har sett henne på lenge. Federer var mer på det jevne og vant vel på grunn av erfaring og at Berdych fikk nerver. Og Federer var mye lurere enn Nadal og Djokovic. De to brukte mye energi på å klage på den blå grusen og som et bevis på hvor ille det var «tapte» tidlig. Som småunger. I steden for å akseptere forholdene som de likevel ikke kunne gjøre noe med. Mens Federer stille og rolig holdt seg i bakgrunnen og vant sine matcher. Hatten av for Federer.
  Nå Roma. Blir spennende å se hvor hissige Nadal og Djokovic er på å bevise at rød grus er bedre enn blå.

 3. Sitter litt med følelsen av at Federer vant dette fordi Djokovic og Nadal surret det til, og trenger mer tid til å bli vant med nye forhold.

  Likevel, det gir ham selvtillit og dette er noe han trenger i tonnevis.

  Drømmescenarioet for oss Federer-fans er om Nadal og Djokovic kommer på samme halvdel av tablået i French, slik at Federer kan spasere inn i finalen og få servert en utslitt Djokovic! (En utslitt Nadal på Roland Garros slår nok Federer uansett, hehe).

  Deilig å se hvor god kontroll Federer har på resten av feltet på ATP-touren.

  En annen jeg igjen må trekke frem er Raonic, for en serve! Han må være en potensiell GS-vinner om noen år.

 4. Har nettopp sett matchen mellom Federer og Djokovic i senifinalen i Roma. Hva skal man si? Skuffende forestilling av Federer. Trodde han ville gi Novak kamp etter forestillingen mot Seppi i går, men Novak er en helt annen spiller enn Seppi. Så da blir det reprise av fjorårets finale mellom Nadal og Djokovic. Vanvittig godt spill av Djokovic. Tipper på at resultatet i finalen i morgen også blir det samme som i fjor. Dessverre.

Legg igjen en kommentar