Over til vår mann i Monte Carlo

ATP - herretennisDenne uka prøver Rafael Nadal å vinne Monte Carlo for åttende!!! gang på rad. Helt vilt. Det er et hint om at vi nærmer oss vår og sommer, French Open og sånne ting. Selv om kalenderen sier midten av april, er det vanskelig å få den helt store vårfølelsen når det er fem grader og snødrev utenfor kontorvinduene.

Det vil si, vårfølelsen kom seilende i form av en MMS-melding:

Greit med litt tennis en ettermiddag. Og dette bildet:

Verdasco mot Rochus i Monte Carlo 2012. Verdasco i gult til høyre, klar til å serve.

Meldingen kom fra min reisekamerat fra mindre barnepregede tider, da vi reiste til French Open i 2000, 2001 og 2006. Nå er han i Frankrike og ser på Masters-tennis, den heldiggrisen. Bilder over er fra Verdasco mot Rochus, som Verdasco vant 4-6, 6-2, 7-5. Han så også Benneteau vinne en populær hjemmeseier mot Granollers, 6-3, 3-6, 6-2.

Mens snøen kom drivende vannrett på min breddegrad, kom jeg til å tenke på et begrep som jeg lærte av en nordnorsk venninne: «Nordnorsk misunnelig». Det vil si at jeg unner vedkommende gleden, men skulle gjerne opplevd den selv. Sånn jeg har oppfattet det, var det bare å møte opp på turneringen og kjøpe billetter. Høres ut som en drøm.

Monte Carlo er som kjent byen hvor juvelene sitter løst. Derfor synes jeg det er litt herlig at det har blitt nettopp Nadals hjemmebane nummer én. Nadal er jo en fyr som stadig retter på underbuksene mellom poengene, som pleier å være atskillig mer brutale enn elegante. Poengene altså, underbuksene vet jeg lite om.

Men ellers da, hvordan er sossefaktoren i Monte Carlo? En turnering med Rolex i navnet gir jo visse assosiasjoner. Over til vår mann på Rivieraen:

Litt småmasete publikum. Ikke like engasjerte som på Roland Garros. Tror noen fra fyrstefamilien var innom kampen i andre sett, men pga lite lesing av Se og Hør, er jeg ikke sikker. Elllers er det en del snobbete mennesker på Monte Carlo Country Club. Stiller i Lacoste-jakke selv for å gli inn. Inngangsbilletten gir gratis buss til og fra arenaen. Solen skinner men det tordnet nettopp i det fjerne.

Eia var vi deee-er. Eia vaa-ar vi der. Rafael Nadal åpner sin turnering mot Jarkko Nieminen i andre runde.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Blir litt mer spennende i år denne turneringen nå som Djokovic er med! Man kan jo begynne å lure på hva som vil skje med Nadals motivasjon dersom han går på et finaletap her også.

Legg igjen en kommentar