Jakten på en damefavoritt

Denne saken handler om dametennisRafael Nadals rustne knær er fortsatt mer enn gode nok til å vinne titler på grus. På et par uker har han tatt hjem Monte Carlo og Barcelona-titlene, uten å tape sett noen av gangene. Det skal skje en del rart i ukene fram til French Open for at noen skal kunne frata Nadal favorittstempelet der.

Dameklassen er som vanlig mer åpen. Victoria Azarenka har også begynt å tape kamper. I helga ble hun slått av Maria Sharapova i Stuttgart. Azarenka er best på hardcourt, men det var likevel en sterk seier for Sharapova. En av tennisens mest underkommuniserte plot for tida er Sharapovas jakt på French Open-pokal. Hun kom fryktelig nærme i fjor. Vinner hun i Paris, vil hun ha vunnet alle de fire Grand Slam-turneringene. Ikke mange har gjort det.

Sharapova er blitt ganske god på grus. Clijsters kan også spille på det dekket, men er det noen som tror hun kan vinne French Open på dette stadiet av karrieren? Jeg tviler sterkt. Li Na har ikke vist noe som tilsier at hun skal repetere seieren fra 2011, og står uten en WTA-tittel siden Paris i fjor. Radwanska er visst skadet. Serena skal aldri avskrives, men det er 10 år siden hun vant i Paris. Sara Errani har vunnet to grusturneringer i år, men hun er en lettvekter.

Kanskje vil turneringene i Madrid og Roma gjøre bilder tydeligere. Uansett hva som skjer der, finnes det ingen WTA-spillere med en grus-aura i nærheten av Nadals.

Disse har vunnet grusturneringer de siste ukene:
Acapulco: Errani
Charleston: Serena Williams
Barcelona: Errani
Stuttgart: Sharapova
Fès: Bertens

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Åpent, kanskje – men i Stuttgart var altså WTA topp 4 i semifinalene, og topp 2 i finalen. Det var årets tredje finale mellom #1 Vika og #2 Maria, og iogmed at Sharapova vant kan man vel si at vi nå snakker en rivalisering: Williamssøstrene og Clijsters er wild cards, men det er en stabilitet i toppen vi ikke har sett på lang tid på kvinnesida. Positivt, og grus er nå tilsynelatende Masha’s beste underlag (Roma i fjor var det beste hele året, og hun var virkelig god i går – 31-13 vinnere/UE, og farlig serving – det skal sies at hun liker seg godt innendørs).

Legg igjen en kommentar