Årets grundigste tennisreferat

I norsk sammenheng er det neppe skrevet mer utfyllende kamprapporter fra tennisverden enn den Vi Menn vartet opp med denne uka. Anledning: Petter Northug (en mann som kaller tennisracketen for kølle) spilte mot Marcus Hellner i Monte Carlo. Northug vant, og du kan lese alt om kampen her. Northug og Hellner er langrennsløpere, om noen skulle tvile.

Mulig at jeg burde kastet inn noen sarkasmer om norske medier og tennis her, men jeg har ingen i ermet akkurat nå. Det jeg lurer mest på, er hvordan de klarte å lure Boris Becker til å bli med på dette. Trenger han pengene så desperat at han må stille som karnevalsfigur i en sånn tullekamp som dette?

Beckers oppsummering:

Marcus, you have a talent for tennis, and you hit the ball good. A few lections, and you would be good. Petter, your footwork was excellent, and you won because you played it safe. And you had a very interresting style.

Vi Menns mann:

Og hva mente Boris med det? Vi tipper han siktet til Petters forehand, som han stort sett kjørte med to hender på rackerten. Ikke at vi kan mye om tennis, men akkurat det så ganske rart ut.

Det ser kanskje litt rart ut med to hender på forehand, men hvis dette var det rareste med Northugs spillestil, har han en stor framtid på tennisbanen. Monica Seles gjorde det jo greit med to hender på begge sider.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

 1. Fantastisk at du ikke forstår ironien i Vi Menns artikkel. Tror ikke folk generelt og Vi Menn spesielt (Northug og Marcus inkludert) bryr seg så mye om vestkantsporten tennis.

  Når det gjelder Boris Becker, så er det mulig han ikke gjorde dette for penger eller anseelse – men kun for gøy og at han ikke tar seg så høytidelig som dere tennissklaskende vestkantgutter.

 2. Ironi..? Det var en lettbeint og fin artikkel, men jeg klarte ikke å finne så mye ironi, nei.

  Kanskje er Boris Becker stor fan av langrennsguttene og stilte opp av den grunn, men jeg tviler litt. Hvor gøy er det egentlig å se på to veldig dårlige tennisspillere?

 3. ut fra alle sponsorene og at det var i monte carlo, regner jeg med at dette var noe i regi av et pokerselskap. Da er det ogsaa litt logisk at Becker er med, sikkert en tysk representant for et pokerselskap.

  Pengene fra premien gaar jo til en god sak og uansett kult at det er litt fokus paa tennis. Tror ikke det er vanvittig kjedelig for becker, det var jo bare en morsom greie.

  Så jeg er litt uenig i din kritikk åsmund 🙂 alt i tennis handler ikke om toppnivå 😉

  Forresten, hva er dine spådommer for Barcelona? Raonic er veldig spennende om dagen, men blir nok hakkemat for Nadal om det blir de i finalen.

  En annen ting jeg finner svært lite informasjon om på nettet. Hvordan er statusen til Søderling? Er det noe dato for et comeback i sikte?

 4. Frode; Dette leste jeg nettopp i en svensk avis

  Sjukdomen har satt stopp för tennisesset – och nu fruktar Robin Söderling för att karriären kan vara slut: «Kan vara att jag mår tillräckligt bra först om tre år, då är det för sent»

Legg igjen en kommentar