Wertheim svarte meg!

Jon Wertheim i Sports Illustrated svarte på spørsmålet mitt i denne ukens tennis-postkasse. Det er noen år siden jeg sendte inn, men gøy å komme i spaltene hans igjen (og bli sammenlignet med et Ikea-møbel). Jeg siterer nedenfor, resten av ukens spørrespalte finner du her

Maybe this is my inner Scandinavian social democrat talking, but how much money do the top guys really need? There is a lot of talk about appearance money luring players to tournaments, like when Federer chose to play Rotterdam, or Stockholm a few years back. Federer, Nadal and Djokovic have made more money from tennis than they can ever spend. So why does appearance money matter to them?
Aasmund Aadnoy, Stavanger, Norway

Oh, you Scandinavian social democrats. Like those Ikea self-assembly manuals, it’s never as simple as it looks. I go total capitalist here on two fronts. 1) Tennis players have a short career span. Get what you can, while you can. A few of the top players will walk away with generational wealth. The rest have to amortize their winnings over the next half century. 2) If you are bringing value to an event, don’t you deserve the benefits? If Federer plays Stockholm it’s a totally different business than if he doesn’t. Why cut him out?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

5 kommentarer

  1. Hadde vært kult om Federer eller Nadal sa: «Jeg kommer til den turneringen som donerer den største summen til Unicef». Eller Redd Barna eller et annet veldedig formål. For hva skal vel Federer og Nadal med enda en håndfull millioner?

 1. Rart ikke det har blitt større fokus på tennisspillernes gigantiske pengesummer ettersom spesielt fotballspillerens lønninger har blitt kraftig debattert og kritisert i en stri strøm.

  Jeg synes at i likhet med de best betalte fotballspillerne blir det voldsomt i overkant for tennisspillere også! Men det er ikke noe spillerne får gjort noe med. Det er det eventuelt turneringsledelsen og ATP som bestemmer. I et «verdensperpektiv» er det helt galemathias. Dessverre er det bling-bling i kassa som går foran det meste annet.

 2. Et annet poeng er at baade Federer og Nadal har sine egne Foundations som gir til veldedige formaal.

  Det er nok en bedre foelelse aa gi sine egne penger, enn aa stille opp i en turnering som gir penger.

  Det er i hovedsak disse som tar mest av kaken, men de gir jo enormt tilbake, ikke bare i form av penger men av oppmerksomhet gjennom sine initiativ osv…

  Uansett, kunne oensket det var mer penger blant de litt lavere spillerne, slik at ogsaa en spiller ranket utenfor topp 150 kunne tjent seg for aa klare seg etter endt karriere.

Legg igjen en kommentar