Utsikter for Indian Wells

Kanskje det er på tide å oppgradere statusen for februar i tennisåret? Årets utgave ble ikke så verst. USA sjokkerte Sveits i Davis Cup, Djokovic tapte sin første kamp for året og Roger Federer vant to titler. (Han har 72 i karrieren nå, og jeg blir overrasket om han ikke topper McEnroes 77. Lendl på 94 er en umulighet.)

Årets første Masters-turnering for menn spilles i Indian Wells, California. I god globaliseringsånd heter turneringen BNP Paribas Open, etter den franske banken som sponser. (Banken som kaller seg The bank for a changing world, men som viste seg som alt annet da jeg var i kontakt med dem i French Open 2001, i forbindelse med noen billetter. Men mer om det en annen gang.

Indian Wells vet å stase opp turneringen sin. Den begynner mandag (i dag) med kvalifisering, og finalene går neste helg. (California må være en fin plass å bo for den tennisinteresserte. ATP- og WTA-turneringer både om våren og høsten, og spillemuligheter overalt.)

Det store spenningsmomentet for meg er Nadal. Han har ligget lavt de siste ukene. Federer har vunnet denne turneringen før, men kan være småsliten etter Rotterdam og Dubai-seirene. Og Djokovic, hvor tent er han for tida? Doubleklassen er også festlig i Indian Wells, med en mengde store singlespillere i trekningen. Federer spiller ikke double. Sitter Davis Cup-kampen med Wawrinka i bakhodet? Dolgopolov og Malisse er et par for kjennere.

På damesiden skal Victoria Azarenka vise hvorfor hun er verdensener. Hun er best på hardcourt, men har aldri vunnet Indian Wells. På tide å forlenge 2012-seiersrekka her, Victoria? Jeg liker dette bildet av henne fra 2009. Det er ikke så perfekt som mange av de proffe bildene, men viser hvor mye energi som utløses i et tennisslag på toppnivå:

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar