Tricky?

ATP - herretennisIndian Wells-turneringen har sitt eget syn på verden. De mener at Federer har fått en tricky trekning i Indian Wells. De sikter til at David Ferrer, Juan Martin Del Potro og Milos Raonic er i hans firedel (kvadrant?) av trekningen.

Ferrer har en elendig statistikk mot Federer. Del Potro har ikke slått Federer på lenge. Raonic? Federer pleier å like seg mot store servere, selv om han har tapt for både Karlovic og Isner.

Nei, Federers største hinder før finalen er Nadal, som kan bade seg til semifinale på sin side av trekningen. Hvis Djokovic er litt nedfor etter Dubai, får han rikelig anledning til å spille på seg selvtillit i en enkel halvdel av oppsettet. Skal vi si Nadal-Federer, Djokovic-Murray en gang til? Komplett uoriginalt, men sånn har herretennisen vært de siste årene.

Her er høydepunkter fra finalen mellom Djokovic og Nadal i fjor. Det var på denne tiden Super-Novak begynte å vise seg.

På damesiden er alle øyne på Victoria Azarenka, som er årets Djokovic: Hun har en ubrutt vinnerrekke fra årets start. Det ligger en liten hump i veien for henne. Humpen heter Svetlana Kuznetsova, som hun kan møte i tredje runde. Kuznetsova er mer ustabil enn sommeren på Vestlandet, men hun har potensiale til å slå Azarenka. Julia Goerges er også i godt slag, og lurer i Azarenkas seksjon.

Jeg er også spent på hva Petra Kvitova er i stand til. Hun har det med å forsvinne i perioder.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. De fire beste på herresiden er såpass mye bedre enn alle de andre at det gir lite mening i å snakke om tøffe trekninger.

    Hvis man absolutt må vurdere de opp mot hverandre er det greit å påpeke at Federers trekning ser hakket vanskeligere ut. Ferrer og Raonic er spillere med dokumentert form. I tillegg har han Monfils, Davydenko og Del Potro i sitt kvartal – spillere han har tapt for på hardcourt i nyere tid.

Legg igjen en kommentar