Tennis overtar verden!

Tre vidt forskjellige tennisopplevelser på én tv-kveld, det er ikke verst: Clijsters/Eikeri/Goerges/Medina Garrigues/Wergeland.

NRK sendte en fin reportasje fra Ulrikke Eikeris opphold i Belgia i dag. Der trente hun med Kim Clijsters. Jeg regner med at det skjedde for noen uker siden, for hvis Clijsters er frisk nok til å trene tennis, må hun vel være i stand til å spille Indian Wells? Men der er ikke Clijsters med. (Clijsters spør på et tidspunkt i reportasjen om Eikeri tåler treningsdosen, så jeg regner med at det ikke er noen kjære mor-trening de holder på med.) Gøy å se Clijsters med vilt hår. Og NRKs reporter får mer fornuftige svar ut av henne enn jeg har hørt fra Clijsters i de 13 årene jeg har fulgt henne. En liten feil i oversettelsen: Clijsters´ trener snakker om hvor viktig det er for et land å få fram «those top 100 players», for da vil resten komme av seg selv. Dette blir oversatt med «de hundre beste», men han mener nok enkeltspillere i WTA topp 100, tipper jeg. Innslaget ligger på nett-tv her.

Så var det over på Eurosport, som viser kvinneturneringen fra Indian Wells. Der spilte Julia Goerges mot Anabel Medina Garrigues. (Hva er det med spanske damespillere og navnelengden? Anabel Medina Garrigues. Arantxa Sanchez Vicrario. Og ikke minst: Maria Jose Martinez Sanchez!!) Goerges er et hett navn på dametouren akkurat nå: Hun spiller tøff tennis, vinner turneringer, er søt og har store pupper. Det har alltid vært en vinnende formel til stjernestatus, for å si det forsiktig. Goerges er ganske uferdig ennå på tennisbanen. Forehanden hennes er hard, men hun gjør også en hel masse feil med den. Det er en viss kontrast mellom Goerges´ kompromissløse spillestil, og tvilen hun utstråler mellom poengene. Selvkritikken står skrevet med store bokstaver, hun gestikulerer og peker mot trenerbenken. Hun lå 0-3 bak i andre sett, før hun snudde og vant 6-3, 6-4. Ingen kamp for evigheten.

Jeg datt av NRKs Erobreren etter første episode. Som Kjærstad-leser ble jeg skuffet over dramtiseringen av bøkene om Jonas Wergeland. I dag kom jeg tilfeldigvis innom serien da Jonas skal spille tennis mot sin kommende svigerfar. Det er en av de store passasjene i bøkene, hvordan Wergeland terper på serving, og til slutt slår svigerfaren. I tv-serien er det gjort på ett minutt, kryssklippet med en sex-scene. (Bare en liten filleting: Når NRK har brukt 52,3 millioner på serien, kunne de ikke brukt 500 av de kronene på en tennistrener? Både svigerfaren og Jonas server med western-grep (ser sånn ut for meg, i alle fall), og det tror jeg neppe det er mange tennistrenere som anbefaler.)

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Herlig betrakninger!

    Moro at tennis fikk oppmerksomhet i Sportsrevyen. Erobren derimot får jeg ikke helt taket på, og det ser verken ut som de som har arrangert tennisscene hadde det heller. Så så oppstykket ut at det hele ble ganske dårlig. Feil teknikk retter jo ikke opp inntrykket. Skildringene i Kjærstads bøker om tennisspillingen er definitivt mye bedre enn det som ble vist der. De kan blant annet leses på bloggen her:

    http://www.tennisbloggen.net/2010/12/22/tennis-i-litteraturen/

    Anbefaler også kommentarene, verdt å lese 😉

Legg igjen en kommentar