Serena kommer alltid tilbake

Tennis på tv:
Serena Williams – Samantha Stosur 7-5, 6-3
Åttendelsfinale, Miami

Denne saken handler om dametennisVi har en viss historie, Serena Williams og jeg. Det er 13 år siden hun vant sin første Grand Slam-turnering (US Open 1999). Hun har vært den røde tråden i dametennisen siden den gang.

Hun ble aldri en så stabil og langvarig verdensener som mange av hennes forgjengere. Kanskje er det derfor hun har holdt gnisten så lenge, ved at hun har hatt andre interesser. For hver gang hun tar en pause, på grunn av skader eller andre ting, kommer spådommene om at nedturen har begynt. Hun pleier å motbevise det.

YouTube flyter over av kavalkader av tidenes store tennisspillere. Jeg vet ikke om det finnes like mange for Serena Williams, og jeg har aldri blitt noen stor fan. Serena er ingen maskin, men har ikke så særegne slag som Federers artisteri og Nadals forehand. Det som slår meg med henne, er at resten av touren fortsatt sliter med å komme opp på hennes kraftnivå, 13-14 år etter at hun begynte som profesjonell.

Jo, forresten. Serven. Den andre tingen som skiller Serena fra resten, er servingen. Det har ingen typisk signatur a la Sampras, Graf eller McEnroe. Den er bare vanvittig god. Mot Stosur i dag slo hun 20 ess og 4 dobbeltfeil på to sett. Det er mye, som Eurosports kommentator påpekte. En god server er det mest demoraliserende en motstander kan bli utsatt for, bare spør Novak Djokovic, som tapte mot John Isner nylig.

Samantha Stosur hadde sine sjanser i dag, men bommet på et par viktige backhander i andre sett. Serena fikk en grei revansje for finaletapet i US Open i fjor. Serena kan møte Wozniacki i neste runde. Der ligger det an til mer juling.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

  1. Den beste matchen på dame-siden i Miami var gjemt som et bonus-spor til senere på kvelden: Cibulkova mot Azarenka! Den var satt til en av de mindre banene, og i begynnelsen av matchen var det bare en håndfull tilskuere. Men folk strømmet inn da ryktet gikk om hva som foregikk der.

    Azarenka ble rett og slett rundspilt i nesten to sett. Cibulkova spilte helt fryktløst og på et tidspunkt var stillingen 6-1 4-0. Men så var det det med å avgjøre matchene da. Det var nesten litt vondt å se på at hun satte et par dobbeltfeil på rad da hun skulle serve for matchen, og deretter ble brutt istedet. Ble tydelig veldig nervøs, og tennisen hennes var aldri det samme igjen etter det. Men matchen gikk til 5-5 i tredje sett skal det sies.

    Dessverre ble jeg sittende og se på alt dette, og det var tungt å stå opp for å komme seg på jobb imorges. 😉

  2. Etter den matchen har jeg fått en ny favorittspiller i nettopp Cibulkova. Makan til utklassing av verdenseneren i nesten 2 sett var helt RÅTT å se.Aldri før har jeg vært så skuffet og nedfor over et tap som etter denne matchen. Føltes som et ran, et skikkelig slag i trynet. Med litt mer rutine i de store kampene mot de største spillerne, så vil vi snart få se en Cibulkova som erobrer titler og forhåpentligvis blir ny verdensener. I mine øyne er det helt opp til henne selv. At hun er god nok hersker det ingen tvil om. Hun må bare opp på samme nivå og bli stabil.

Legg igjen en kommentar