En sjelden seier

ATP - herretennisAt Rafael Nadal er Roger Federers største hodepine, er en kjent sak. Akkurat hvor store problemer Nadal skaper for Federer, er hardcourt-statistikken det beste beviset på. Federer har alltid hatt store problemer med Nadal, bortsett fra innendørs. Ferskeste eksempel er semfinalen i årets Australian Open.

Derfor var det overraskende, og gledelig, å våkne til nyheten om at Federer slo Nadal i Indian Wells-semifinalen. Herreturneringen går ikke på mine kanaler, men jeg fikk i det minste sett et godt sammendrag på YoutTube. Her er det:

Federer går mye rundt backhanden sin, og Nadal klarer ikke å straffe ham for det. Det virker også som Federer er mindre plaget av vinden enn Nadal. Nadals toppspinn er merkbart lite effektiv, og da forsvinner mye av overtaket hans på Federer. Se poenget hvor han bryter til 2-0 i første sett.

Tidligere på kvelden hadde John Isner slått Novak Djokovic med de typiske Isner-settsifrene 7-6, 3-6, 7-6. Djokovic vant Australian Open, men er det lov å si at Djokovic-auraen har falmet en smule, etter tapene mot Murray i Dubai og nå mot Isner?

Finalen mellom Isner og Federer er ganske åpen, men jeg holder en knapp på Federer. Han er i flyten, og har litt å hevne mot Isner, som slo Federer i Davis Cup i forrige måned. Men, som Steve Tignor skriver, er Isner en vanskelig mann å spille mot, mest mentalt. De har møttes tre ganger tidligere, 2-1 til Federer er statistikken. Jeg tror Federer klarer å lese seg inn på Isners serve etter hvert som kampen går, og vinner Indian Wells igjen. Det skjer ikke så ofte at Federer blir servet av banen, og hvis Isner går inn i gambling-modus fra grunnlinjen, er Federer god defensivt også.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

  1. Federer vant over Isner i finalen med 7-6 (7), 6-3. Federer har nå like mange masters 1000 titler som Rafael Nadal, 19 stk. Blir en spennande vår og sommer for å se om Federer klarer å få noen flere Grand Slam titler eller OL guld i single.

  2. Så finalen mellom Federer og Isner via Mac-en. Var aldri i tvil om hvor seieren skulle gå. Federer er virkelig i støtet nå. Trekningen for Miami er Federer enydelig tennis akkurat nå. Nesten som å se han for noen år tilbake. Så sant som det er sakgt – det blir en spennende vår.

  3. Ble litt feil, skal være; Trekningen for Miami er ute og Federer er i samme halvdel som Djokovic. Det kan jo bli interessant. Men Federer spiller en nydelig tennis akkurat nå. Nesten som å se han for noen år tilbake. Å ja, det blir en spenende vår.

Legg igjen en kommentar