De 100 beste

The Tennis Channel holder på å kåre de 100 beste spillerne i tennishistorien. Du kan studere lista (i det minste begynnelsen av den) her.

For meg virker det litt rart å rangere menn mot kvinner. Men når man først gjør det, hva er logikken bak å rangere Gabriela Sabatini (79) foran både Marat Safin (80) og Yevegny Kalfenikov (82)? Begge de sistnevnte har to Grand Slam-titler, mot Sabatinis ene. Ble Sabatini noen gang verdensener? Njet, hun kom aldri høyere enn tredjeplass.

Og i vurderingen av Yannick Noah (85): «Popmusiker, solgt mer enn 5 millioner plater». Trivelig for Noah, men hva har det med tennis å gjøre?

I Federer og Nadal-æraen er det så mye snakk om hvem som er tidenes beste spiller, at jeg merker jeg er litt mett. Men det blir litt interessant å se hvordan de rangerer spillerne når det nærmer seg toppen. Hvordan skal Grafs 22 Grand Slam-titler vurderes mot Federers 16, og Navratilovas 18 mot Sampras’ 14?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar