Den perfekte miksen

ATP - herretennisSist helg var en god en for tennisen: Federer, Azarenka og Raonic vant turneringer.

Disse seierherrene gir tennisen det alle sporter higer etter: En blanding av gamle og nye vinnere. Federer fikk ifølge Sports Illustrated godt betalt for å stille i Rotterdam. Til gjengjeld vant han hele greia. Og det bare noen dager etter at jeg med sedvanlig skråsikkerhet slo fast at Federer kom til å daffe gjennom turneringene fram til French Open. Aj.

ATP skriver at Federer med dette har vunnet minst én turneringer i 12 sesonger på rad. Wikipedias oversikt viser at det er Ivan Lendl som leder denne statistikken. Han vant minst én tittel i 14 sesonger på rad, 1980-93. Jeg tror ikke det blir noe stort problem for Federer å matche, eller overgå den rekka. ATP-kalenderen er full av små turneringer. (Om Federer bryr seg om denne statistikken, er et annet spørsmål.)

Milos Raonic forsvarte tittelen fra San Jose, 7-6, 6-2 mot Denis Istomin i finalen. Jeg håper mannen med den enorme serven klarer å prege de store turneringene også, etter hvert. Hvorfor ikke i Indian Wells seinere i vinter?

Denne saken handler om dametennisVictoria Azarenka vant Australian Open, og i finalen i Doha i helga slo hun Samantha Stosur enkelt. Dette var Azarenkas tredje tittel i 2012, og vi får bare krysse fingrene for at WTA-touren har fått sin leder.

Men Simon Reed i Eurosport må ha spist noe rart til frokost når han får seg til å lansere Azarenka som kandidat til å vinne alle de fire Grand Slam-turneringene i år. Hey Simon, jenta har hatt noen gode uker, men når verken Seles, Serena, Martina Navratilova eller Chris Evert klarte det, hvor stor er sjansen for at en førsteslam-vinner skal følge opp sin første GS med å ta de tre neste? Ikke minst når vi vet hvor ofte Azarenka trekker seg på grunn av skader? Lugna ner, Simon Reed:

For me, Sharapova is just off the pace at the very top and I see these Grand Slams being contested by three women (Azarenka, Sharapova, Kvitova, min anmerkning). There is every chance of Azarenka being in every final this year. She could win every final this year. If she wins Wimbledon, why doesn’t she win the Olympics? It would be the same court, same surface and she has already intimated that the Olympics is her main focus this year. A Golden Slam is certainly on the cards.

Denne påstanden vitner om at Reed har langt utviklede synske evner:

I think you can more or less guarantee Azarenka is going to be pretty near her ‘A game’ wherever and whenever she wants it.

For ikke å glemme noen, legger jeg til at Nicolas Almagro (grus i Brasil) og Lara Arruabarrena-Vecino (puh!, grus i Colombia) også vant turneringer forrige uke.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar