Davis Cup 2012 – 1.runde

Denne saken handler om Davis CupSpania vant som kjent i fjor. Til helga går årets første runde. Her er mine tips og betraktninger.

16 lag er med på øverste nivå, oversikten ser du her. I oppstillingen under listes hjemmelaget først. Hjemmelaget velger som kjent underlaget det skal spilles på.

Spania vs. Kazakhstan – grus

Ingen av Spanias finalevinnere fra i fjor er med. Nadal har sogar sagt at han ikke vil spille Davis Cup i år. Likevel: Almagro, Granollers og Ferrero er mer enn nok til å kjøre over Kazakhstan i singlekampene. I tillegg har den nye spanske kapteinen, Alex Corretja, funnet plass til doublespesialist Marc Lopez. Spanjolene hadde som kjent et par håpløse doubletap i fjor og ønsker nok å finne et doubleteam som kan slå langt bedre nasjoner enn den de møter til helga.

Tips: 5-0

 

Østerrike vs. Russland – hard

Rundens mest rutinerte oppgjør? 5 av 8 spillere er over 30 år gamle. Østerrikes beste spiller er Jurgen Melzer (ATP40), men han har ikke vist form på en god stund. Bak ham er det tynt. Russerne, anført av Davydenko, Youhzny(fersk seier fra Zagreb) og Bogomolov jr. (konvertert amerikaner) er mer jevne. Melzer klarer kanskje å hale i land en singleseier, men det er ikke nok.

Tips: 1-4

 

Canada vs. Frankrike – hard

Raonic mot Tsonga på rask hardcourt kan bli et gufs/frisk bris (stryk det som ikke passer) fra 90-tallstennisen. Om det skulle bli en femsetter er den nok unnagjort tre ganger så fort som finalen i Australian Open.

Canada må regne med å tape de to singlekampene Raonic ikke spiller. Med andre ord: vinner Frankrike doublekampen vinner de også sammenlagt. Llodra og Tsonga har vunnet de to siste doublene de har spilt men det har vært mot svak motstand. Jeg er litt overrasket over at Frankrike ikke finner plass på laget til Clement som sammen med Llodra har slått bl.a Bryan-brødrene. Likevel er det gode sjanser for at enten Tsonga eller Monfils slår Raonic i single.

Tips: 2-3

 

Sveits vs. USA – grus

Federer og Wawrinka stiller for Sveits. Smart nok valgte de grus som underlag og dermed er de allerede videre til neste runde.

Det er sjelden USA splitter Bryan-brødrene, men det gjør de nå da Bob blir hjemme. Mike har tidligere spilt med Mardy Fish og måtte da ut i fem sett mot Lopez/Verdasco. Jeg tipper Sveitserne sender ut de regjerende olympiamesterne Federer/Wawrinka i håp om å avgjøre det hele før søndagens kamper. Blir det slik vinner kanskje Ryan Harrison en betydningsløs singlekamp på søndag.

Tips: 4-1

 

Tsjekkia vs. Italia – hard

Berdych ga Nadal god motstand i to sett i Melbourne og vant etterpå turneringen i Montpellier. Stepanek er godt over toppen, men alt i alt bør tsjekkerne ta seg av dette mot italienere som nok er bedre på grus.

Tips: 4-1

 

Serbia vs. Sverige – hard

Serbia vant tilsvarende kamp 4-1 i fjor. Den gang spilte Djokovic kun double – og tapte. Denne gang er hverken Djokovic eller Søderling med. Det er heller ikke doublespesialist Simon Aspelin som var med på å vinne den nevnte kampen mot Djokovic. Serbia stiller med Troicki og Tipsarevic. Sveriges beste singlespiller er ranket 348.

Tips: 5-0

 

Japan vs. Kroatia – hard

Kroatia stiller et rutinert lag anført av Karlovic men uten Cilic og Ljubicic. Japanerne stiller et ungt lag anført av kvartfinalist fra Melbourne, Kei Nishikori. Bak ham er det lite rutine, men japanerne har helt sikkert lyst til å vise seg frem på hjemmebane.

Råtips: 3-2

 

Tyskland vs. Argentina – grus

Argentina tapte finalen mot Spania i fjor og stiller dessuten uten Del Potro. På papiret er dette et jevnt oppgjør, men tyskernes ufattelige valg av grus vipper det hele klart i Argentinas favør. Argentinerne har varmet opp med grusturnering i Chile. Den vant Monaco mens Chela kom til semifinalen. Tyskerne valgte å varme opp med hardcourtturneringer…

Nalbandian er Argentinas joker. Denne gangen tror jeg ikke de trenger å bruke ham i noe annet enn double.

Tips: 0-5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.